Πούτιν: Στοχευμένη εκστρατεία ο αποκλεισμός Ρώσων από Ρίο

Η απουσία αριθμού Ρώσων αθλητών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο θα μειώσει την αξία των μεταλλίων, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη σε συνάντηση του με τη ρωσική Ολυμπιακή ομάδα.

Οπως μεταδίδει το TASS, ο κ. Πούτιν είπε πως "είναι προφανές ότι η απουσία των Ρώσων αθλητών, που ηγούνται σε πολλές αθλητικές εκδηλώσεις, μειώνει σημαντικά την ένταση του ανταγωνισμού, και ως εκ τούτου κάνει τις προσεχείς

εκδηλώσεις λιγότερο θεαματικές».


"Νομίζω ότι οι συνάδελφοί σας από άλλες χώρες κατανοούν ότι η ποιότητα των μεταλλίων θα είναι διαφορετική, γιατί είναι ένα πράγμα για να νικάς ένα ισοδύναμο ισχυρό αντίπαλο και κάτι άλλο να ανταγωνίζεσαι με πιο αδύναμους αντιπάλους. Τέτοια νίκη έχει διαφορετική γεύση ή μπορεί να είναι άσχημη γεύση”, σημείωσε.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι η πρόσφατη στοχευμένη εκστρατεία ενάντια στους Ρώσους αθλητές βασίζεται σε διπλά μέτρα και σταθμά και είναι πέρα από την κοινή λογική.

«Οι κοντόφθαλμοι πολιτικοί δεν μπορούν να αφήσουν στο περιθώριο τον αθλητισμό, παρά το γεγονός ότι φέρνει τους ανθρώπους μαζί και εξαλείφει τις υφιστάμενες αντιφάσεις μεταξύ των χωρών", δήλωσε ο Πούτιν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα