Νίκησε και ελπίζει ακόμη η ΑΕΚ Πετρολίνα

Τη νίκη με 81-64 πέτυχε η Πετρολίνα ΑΕΚ κόντρα στην Πέγια Κοσόβου στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστική του FIBA Europe Cup. Η νίκη αυτή επιτρέπει στην ΑΕΚ να ελπίζει ακόμη σε πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό, γιατί κάλυψε τη διαφορά των έξι πόντων που ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα από την ομάδα του Κοσόβου και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πάνω χέρι. Στην τελευταία

αγωνιστική η ομάδα της Λάρνακας αντιμετωπίζει την Κλούζ Ρουμανίας και θέλει τη νίκη για διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση.

τα δεκάλεπτα: 11-17, 36-32, 49-47, 81-64

Το Live της αναμέτρησης:

Άσχημο ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι με τέσσερις πόντους του Ναούνοβιτς και τρίποντο του Μπόργουλε μπήκαν μπροστά στο σκορ με 0-7. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να μην επιτρέψει στην ομάδα του Κοσόβου να ξεφύγει και με δυο ελεύθερες βολές του Χάρις μείωσε την διαφορά στους πέντε βαθμούς. Οι πρώτοι πόντοι για την ομάδα του Λίνου Γαβριήλ ήρθαν στο 4'. Στο 4.50 πριν το τέλος η διαφορά πήγε και στους εννέα πόντους για την Πέγια ωστόσο ο Γκούτγουιν με προσωπική του ενέργεια πέτυχε δυο πόντους μειώνοντας στους επτά τη διαφορά. Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει ακόμη περισσότερο ωστόσο οι προσπάθειες τριών πόντων των, Παντελή και Σιζόπουλου δεν βρήκαν στόχο και έδωσαν την ευκαιρία στον Ναούμοβιτς να αυξήσει τη διαφορά στους 8 (5-13), δυο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο ο Σιζόπουλος στην δεύτερη του προσπάθεια σουτ τριών πόντων ήταν εύστοχος και μείωσε ακόμη περισσότερο την διαφορά στο 8-13. Το πρώτο μέρος έκλεισε στο +6 για την Πέγια 11-17.

Με 8 πόντους (5 από τον Χάρις) και τρεις από τον Τόμας η ΑΕΚ έφερε τον αγώνα στα ίσια 19-19 για πρώτη φορά με τους φιλοξενούμενους να βάζουν ένα δίποντο τρια λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Ωστόσο η ομάδα του Κοσόβου με τον Μεκαι να ευστοχεί σε προσπάθεια τριων πόντων έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του 19-22. Ωστόσο η ΑΕΚ, βρήκε τις λύσεις επιθετικά και με τον Γκούτγιν σε τρελά κέφια (τρια καρφώματα) και με σωστή αμυντική λειτουργία στο 2.15 πριν το τέλος πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 28-27. Η ΑΕΚ συνέχισε την καλή άμυνα και με σωστές λύσεις στην επίθεση πέτυχε συνολικά 25 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο και περιόρισε την αντίπαλο της στους 15, κλείνοντας το δεκάλεπτο στο +4 με 36-32.

Σε χαμηλά επίπεδα κρατήθηκε η 3η περίοδος. Τα λάθη αλλά και η αστοχία δεν επέτρεψε στους καλαθοσφαιριστές των δυο ομάδων να έχουν ανάλογη συνέχεια όπως και στην 2η περίοδο. Πάντως η ΑΕΚ συνέχισε να έχει το προβάδισμα έστω και να αυτό μειώθηκε στους δυο πόντους. 49-47, με την ΑΕΚ να πετυχαίνει 13 πόντους και Πέγια 15 στην 3η περίοδο.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο μια ομάδα ήθελε τη νίκη και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. η ΑΕΚ θυμήθηκε την εμφάνιση του 2ου δεκαλέπτου και με 32 πόντους έναντι 17 των αντιπάλων η ομάδα του Λίνου Γαβριήλ, κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με 81-64 η οποία την διατηρεί σε τροχιά πρόκρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα