Πλήρωσε (πάλι) ακριβά τα λάθη της

Ακόμα ένας πρόωρος αποκλεισμός, ο πολλοστός για την Ομόνοια στην Ευρώπη. Η ομάδα του Τζον Κάρβερ κέρδισε με 3-2 την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο ΓΣΠ, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Ισραήλ. Πολλές χιλιάδες πιστοί έφυγαν απογοητευμένοι από το στάδιο της πρωτεύουσας.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δυο φορές με τον Ατζίλι (πέναλτι το δεύτερο), ισοφάρισαν ισάριθμες φορές οι πράσινοι με τους Αγκάγεφ και Σέρινταν (πεν.) και πήραν τη νίκη με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση του Ρουσσιά.

Κι’ όμως, ο αγώνας άρχισε με

τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ομόνοια. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προτού συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό κέρδισαν κόρνερ. Ο Κλέιτον το εκτέλεσε και ο Νασιμέντο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο κόσμος ανέβηκε ακόμα περισσότερο, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές πήραν την αντίθετη πορεία. Οι Ισραηλινοί μετά τη συμπλήρωση του 5λέπτου ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα και έστειλαν δυο προειδοποιητικά μηνύματα στην Ομόνοια, τα οποία δεν ελήφθησαν. Στο 7’ο Βαλμπούρντ και στο 11’ ο Ατζίλι υποχρέωσαν τον Παναγή σε εκπληκτικές αποκρούσεις, με την τελευταία να χτυπά και στο δοκάρι.

Στο 25’ η Ομόνοια έφερε τον αγώνα στα ίσα. Ο Κλέιτον βρήκε με μαγική πάσα τον Αγκάγεφ, ο οποίος μα δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Ο αγώνας ήταν ισοζυγισμένος, με τους Ισραηλινούς να παραμένουν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Στο 34’ ο Παναγή έκανε σωτήρια απόκρουση σε τετ α τετ με τον Βάλμπουρντ, ενώ το ίδιο έπραξε και ο Κλέιμαν σε σουτ του Ντάρμπισάιαρ ένα λεπτό μετά.

Στο 44’ ο Νασιμέντο έκανε δεύτερο λάθος που στοίχησε, αφού ανέτρεψε τον αντίπαλο εντός περιοχής και έστειλε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της Μπεϊτάρ στα 11 βήματα. Ο Ατζίλι εκτέλεσε ιδανικά και έκανε το 2-1.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι Ισραηλινοί θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους αποτέλεσμα, ήρθε το πέναλτι για την Ομόνοια μετά από χέρι. Ο Σέρινταν έκανε άπιαστο σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Κλέιμαν.

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε πάρα πολύ. Καμία σχέση με την εικόνα που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ομόνοια «κοιμήθηκε» από τον αργό ρυθμό και τις καθυστερήσεις που πρόσθεσε στον αγώνα η Μπεϊτάρ. Οι Ισραηλινοί προσπάθησαν στις αντεπιθέσεις να χτυπήσουν, αλλά και πάλι ο Παναγή είχε τις λύσεις.

Ο χρόνος κυλούσε σε βάρος της Ομόνοιας. Ο Ρουσσιάς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και βρήκε εκ νέου δίχτυα. Ο Κύπριος επιθετικός με εκπληκτικό – μοναδικό σουτ στην κίνηση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Άργησε, όμως, το τέρμα, αφού σημειώθηκε στο 81’. Εντούτοις, τρία λεπτά μετά οι πράσινοι πλησίασαν στην ολική ανατροπή, όμως, ο Φλορέρκου έχασε μοναδική ευκαιρία. Αντί να σπρώξει την μπάλα μπροστά στο κενό τέρμα, την απομάκρυνε.

Στη συνέχεια η Ομόνοια προσπάθησε, πίεσε, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό και λύσεις στην μαζική αμυντική διάταξη των Ισραηλινών. Προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές να βρουν… λύση, αλλά ο Κλέιμαν καθάριζε ότι περνούσε από μπροστά του.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Ομόνοια να γνωρίζει τον αποκλεισμό και τους χιλιάδες φίλους των πρασίνων να αποχωρούν απογοητευμένοι.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα Ομόνοια - Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα