Σήκωσε το όγδοο ο Απόλλωνας!!!(φωτος/βιντεο)

Μεγάλος νικητής στον 74ο τελικό κυπέλλου ήταν ο Απόλλωνας. Οι γαλάζιοι επικράτησαν της Ομόνοιας στο Τσίρειο με 2-1 και ολοκλήρωσαν την χρονιά με την κατάκτηση του τροπαίου.

Μετά από τρια χρόνια η ομάδα της Λεμεσού επέστρεψε στις κατακτήσεις κυπέλλου αφού τελευταία φορά ήταν το 2013 κόντρα στην ΑΕΛ όταν την κέρδισε με 2-1.

Στα του αγώνα η ομάδα του Απόλλωνα πήρε κεφάλι στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Παπουλή. Οι πράσινοι έφεραν τον αγώνα στα ίσα στην επανάληψη

και στο 61ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φαουλ του Μαργκάσα.

Ωστόσο την τελευταία λέξη στον μεγάλο τελικό είχε η ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ αφού στο 72ο λεπτό ο Αγγελή με κεφαλιά πέτυχε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του.

Ιδανικό ξεκίνημα με γκολάρα
Ο Απόλλωνας στην πρώτη ευκαιρία που έφτιαξε, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με πανέμορφο γκολ του Παπουλή. Ο Ελλαδιτης στο 5ο λεπτό με όμορφο πλασέ εκτός περιοχής, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στα πρώτα στάδια του αγώνα, με την Ομόνοια να μην μπορεί να αντιδράσει και να κρατήσει μπάλα.
Ισορρόπησε, αλλά…
Επηρεασμένοι από το γρήγορο γκολ του Απόλλωνα, οι πράσινοι μετά το 25ο λεπτό ισορρόπησαν το παιχνίδι, ωστόσο είχαν προβλήματα στο οργανωτικό κομμάτι και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Ομόνοια δεν έφτιαξε μεγάλη ευκαιρία σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 44’. Ο Γκιέ έκανε το γυριστό σουτ, όμως ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε με δεύτερη προσπάθεια.
Ιδανικό ξεκίνημα και για την Ομόνοια
Όπως ο Απόλλωνας στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και η Ομόνοια στο δεύτερο έκανε ιδανικό ξεκίνημα. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαργκάσα στο 51’ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και ακολούθως στα δίκτυα του Βάλε. Έτσι η Ομόνοια ισοφάρισε άμεσα.
2-1 με Αγγελή
Ο Απόλλωνας μετά από στημένο κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο 72’ μετά από κεφαλιά του Αγγελή. Σε ένα δεύτερο ημίχρονο με λίγες φάσεις οι δυο ομάδες βρήκαν από μια φορά δίκτυα

Απόλλων: Βάλε, Φρέιρε. Αγγελή, Στυλιανού(69’ Μέζγκα), Βασιλείου, Σακέτι, Κυριάκου(91’ Σιμόες), Παπουλής, Πέδρο(88’ Λόπες), Ντα Σίλβα, Γκιε
Ομόνοια: Γιωργαλλίδης, Ράμος(80’ Χριστοφή), Χαφέζ, Ρομαρίκ, Ρούνιε, Φλορέσκου, Μαργκάσα, Ασίς(88’ Ρουσιάς), Κίρμ(Καρλίτος), Σέρινταν, Σκέμπρι

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του μεγάλου τελικού μεταξύ Απόλλωνα και Ομόνοιας στο Τσίρειο. Ο τελικός αρχίζει στις 18:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα