Φύλαγε τα καλύτερα για το τέλος η Γαλλία (φώτο/βίντεο)

Χάρη σε γκολ του Γκριεζμάν που «λύγισε» την Αλβανία στο 90' κι ένα ακόμη του Παγέτ στις καθυστερήσεις που την «τελείωσε», η Γαλλία επικράτησε 2-0, έγινε η πρώτη ομάδα που «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στους «16» του Euro και θα παίξει την πρωτιά του ομίλου κόντρα στην Ελβετία (19/6)! Από ένα δοκάρι η κάθε ομάδα.

Οι

«τρικολόρ» γνώριζαν πως με νίκη «κλείδωναν» την παρουσία τους στους «16», μία αγωνιστική πριν το τέλος της φάσης των ομίλων. Από την άλλη, οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα για τους Αλβανούς, θα τους κρατούσε «ζωντανούς» στο κόλπο. Και λίγο έλειψε να τα καταφέρουν.

Το σύνολο του Ντε Μπιάσι παρουσιάστηκε εξαιρετικά στον αγωνιστικό χώρο όμως, έχασε σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί και «πλήρωσε» την κούραση και την απειρία στις καθυστερήσεις, όπου αρχικά ο Γκριεζμάν και δευτερευόντως ο Παγέτ, συνέβαλαν ώστε να έρθει η σημαντικότατη νίκη, σε μία κατά τα άλλα μέτρια εμφάνιση των Γάλλων.

Δυναμική εκκίνηση από τη Γαλλία, ισορρόπησε η Αλβανία

Ο Ντιντιέ Ντεσάν επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τους Πογκμπά και Γκριεζμάν, βάζοντας στη θέση τους, τους Κομάν και Μαρσιάλ. Οι «τρικολόρ» μπήκαν αρκετά καλά στην αναμέτρηση και πίεσαν από τα πρώτα λεπτά, απειλώντας με ωραίες εκτελέσεις φάουλ του Παγέτ, τις οποίες όμως ο Ζιρού δεν μπόρεσε να μετουσιώσει σε γκολ.

Όσο περνούσε η ώρα όμως, οι Αλβανοί κέρδισαν μέτρα και «μονομαχίες» στον αγωνιστικό χώρο, πιέζοντας μάλιστα σε αρκετές στιγμές του πρώτου μέρους. Η Γαλλία επέμενε από τα αριστερά και τον Μαρσιάλ, ο οποίος όμως δεν μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα απειλητικός.

Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά, το σύνολο του Ντε Μπιάσι ήταν εκείνο που απείλησε σημαντικά! Αρχικά, στο 39', ο Λενιάνι κινήθηκε ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή, έκανε το πλασέ όμως, η μπάλα κόντραρε στον Εβρά και κατέληξε κόρνερ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με μία ακόμη φάση για τους Αλβανούς, με τον Μεμουσάι να εκτελεί ωραία το φάουλ και την μπάλα να περνάει λίγο πιο πάνω από το δοκάρι του Γιορίς.

Τρομερός ρυθμός, χαμένες ευκαιρίες και δοκάρι!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τρομερό ρυθμό... Στο πρώτο κιόλας λεπτό, ο Κομάν έχασε σημαντική ευκαιρία με ωραίο σουτ, για να έρθει η καλύτερη των Αλβανών στην αναμέτρηση, όταν ο Μεμουσάι -με τη βοήθεια του Σανιά- έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (52')!

Δύο λεπτά μετά, οι «τρικολόρ» απείλησαν εκ νέου, με τον Παγέτ να «σερβίρει» εξαιρετικά με εξωτερικό φάλτσο προς τον Πογκμπά (πέρασε στις αρχές του δευτέρου μέρους αντί του Μαρσιάλ), του οποίου το σουτ όμως πέρασε ελάχιστα άουτ!

Λίγο αργότερα, ήταν η ώρα των χαμένων ευκαιριών για τον Ζιρού! Ο Γάλλος φορ πρώτα (67') έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά και δύο λεπτά μετά, βρήκε το δοκάρι για να σπαταλήσει την καλύτερη ευκαιρία της ομάδας του.

Λύτρωση στις καθυστερήσεις!

Όσο περνούσε η ώρα, έβγαινε ολοένα και περισσότερο η κούραση στους παίκτες των Αλβανών, οι οποίοι είχαν κάνει κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Στο τέλος όμως, «πλήρωσαν» (και) την απειρία τους.

Μπορεί ο Γκριεζμάν να ήταν μέτριος στο πρώτο παιχνίδι της Γαλλίας όμως, απέδειξε πως είναι ένας παίκτης στον οποίο μπορείς να υπολογίζεις ανά πάσα στιγμή. Η χρονιά του με την Ατλέτικο άλλωστε, το... μαρτυράει.

Η αλλαγή του Ντεσάν λοιπόν «χτύπησε» στο 90'! Σε μία αμυντική αδράνεια, όπου φάνηκε το κενό του Λόρικ Τσάνα, ο Ραμί «σέρβιρε» εξαιρετικά κι ο Γκριεζμάν με κεφαλιά βρήκε δίχτυα για να «γράψει» το 1-0 για την ομάδα του! Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν, έπειτα από μία αντεπίθεση, ο Παγέτ με ωραία κίνηση και πλασέ διαμόρφωσε το 2-0.

Έτσι, η Γαλλία έγινε η πρώτη ομάδα που πήρε την πρόκριση στους «16» και την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Ελβετία (19/6), θα παίξει την πρωτιά του ομίλου. Από την άλλη, η Αλβανία θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Ρουμανία για να ελπίζει σε πρόκριση μέσω της τρίτης θέσης του ομίλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Εβρά, Κοσιελνί, Ραμί, Σανιά, Ματουιντί, Καντέ, Μαρσιάλ (46' Πογκμπά), Παγέτ, Κομάν (68' Γκριεζμάν), Ζιρού (77' Ζινιάκ)

Αλβανία (Τζιοβάνι Ντε Μπιάσι): Μπερίσα, Λίλα (71' Ρόσι), Λενιάνι, Χισάι, Αγκόλι, Μεμουσάι, Σαντίκου, Κουκέλι (74' Τσάκα), Μαβράι, Αγέτι (84' Βεσέλι), Αμπράσι​

Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα Γαλλία - Αλβανία

Keywords
Τυχαία Θέματα