Life "Rethink":Επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση απορριμάτων

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των απορριμμάτων στην Κύπρο, πραγματοποιεί η κρατική τηλεόραση, ανάδοχος φορέας του ευρωπαϊκού προγράμματος Life "Rethink" (Reduce, Reuse, Recycle).

Όπως αναφέρθηκε σε ημερίδα, η Κύπρος βρίσκεται στις 5 πρώτες θέσεις κακοδιαχείρισης των αποβλήτων, με κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με ευρωπαϊκά πρόστιμα.

Στόχος της ημερίδας

ήταν η ενημέρωση των δημοσιογράφων για την ανάγκη δημιουργίας περιβαλλοντικής δημοσιογραφίας, αλλά και των εξελίξεων στον τομέα διαχείρισης των αποβλήτων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκε "Οδηγός Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας", που έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια του προγράμματος "Rethink".

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το "LIFE+ Environment Policy and Governance, της Ε.Ε". και η διάρκειά του είναι 34 μήνες. Υλοποιείται από ομάδα εταίρων με επικεφαλής το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και συμμετέχοντες το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Green Dot Κύπρου, τη Fost Plus Βελγίου, το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ως υποστηρικτές η Επίτροπος Περιβάλλοντος και η Ένωση Δήμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα