LIMASSOL DEL MAR: Η νέα διεθνής ταυτότητα της Κύπρου

Η αρχιτεκτονική συναντά την ποιότητα

Οι συντελεστές του έργου, Παντελής Λεπτός και Μιχάλης Ζαβός,ξεδιπλώνουν τα σχέδιά τους στο Capital Today

Οι δυο βασικοί συντελεστές της εντυπωσιακής ανάπτυξης στην παραλιακή περιοχή της Λεµεσού, Παντελής Λεπτός και Μιχάλης Ζαβός, µιλούν στο Capital Today και εξηγούν πώς προέκυψε η συνεργασία των δυο εταιρειών, πότε είχε ωριµάσει η ιδέα για το συγκεκριµένο έργο, καθώς και

πώς προχωρούν µέχρι σήµερα οι πωλήσεις των διαµερισµάτων. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «η ανάπτυξη αυτή απευθύνεται µεν στους αγοραστές των διαµερισµάτων, αλλά αποτελεί και τόπο συνάθροισης για ντόπιους και τουρίστες, επιλογή για ψώνια και αναψυχή. Στην ουσία το Limassol Del Mar γίνεται ένας ποιοτικός προορισµός και όχι απλώς ένα ακόµα κτήριο για την πόλη µας».

Κατ’ αρχάς πείτε µας τι σας έδωσε την ιδέα και εν τέλει τι σας ώθησε να προχωρήσετε στη δηµιουργία ενός έργου όπως το Limassol Del Mar;

Μιχάλης Ζαβός: Το Limassol Del Mar ήταν µια ιδέα, η οποία µας καλλιεργήθηκε πολλά χρόνια πριν, όταν ακόµη τα ψηλά κτήρια στην Κύπρο ήταν «ταµπού». Βλέπαµε τις τάσεις της διεθνούς αγοράς και την ανάγκη για νέες πρωτοποριακές επιλογές για τους δυνητικούς αγοραστές. Η Κύπρος πάντα αποτελούσε πόλο έλξης επενδυτών για το συνολικό πακέτο που προσφέρει και ειδικότερα η Λεµεσός ως ιδανικός προορισµός τόσο για επιχειρηµατικούς σκοπούς όσο και για οικογενειακή ζωή. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαµε να δηµιουργήσουµε µια ιδιαίτερη και καινοτόµα αρχιτεκτονική µπροστά στη θάλασσα, µαζί µε τη βοήθεια του εµπνευστή και αρχιτέκτονα της Benoy, John Dowes, η οποία θα φιλοξενούσε µια µεικτή ανάπτυξη. Η ανάπτυξη αυτή απευθύνεται µεν στους αγοραστές των διαµερισµάτων, αλλά αποτελεί και τόπο συνάθροισης για ντόπιους και τουρίστες, επιλογή για ψώνια και αναψυχή. Στην ουσία το Limassol Del Mar γίνεται ένας ποιοτικός προορισµός και όχι απλώς ένα ακόµα κτήριο για την πόλη µας.

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ-ΣΦΡΑΓΙ∆Α

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η δεύτερη φάση πωλήσεων που αφορά στο κτήριο των 27 ορόφων. Τι ακριβώς περιλαµβάνει η φάση αυτή και τι κάνει τα συγκεκριµένα διαµερίσµατα να ξεχωρίζουν;

Παντελής Λεπτός: Έχουµε ήδη αγγίξει σχεδόν το 95% των πωλήσεων των διαµερισµάτων της πρώτης φάσης. Τώρα έχουµε προχωρήσει στη διάθεση και των διαµερισµάτων στο δεύτερο κτήριο, αυτό των 27 ορόφων. Αυτή είναι και η µοναδική ευκαιρία, για να αποκτήσει κανείς ένα διαµέρισµα στο «The Signature Collection», όπως ονοµάζεται το κτήριο-σφραγίδα του έργου. Τα διαµερίσµατα που απαρτίζουν αυτήν την πολυτελή «συλλογή», θα αποτελούνται από δύο µέχρι πέντε υπνοδωµάτια, µε πρώτης κλάσης προδιαγραφές και προνοµιακή θέα στη θάλασσα.

Η αρχιτεκτονική του έργου είναι αυτή που κάνει το συγκεκριµένο κτήριο να ξεχωρίζει και να πλεονεκτεί, αφού λόγω της κλίσης του προς τον νότο όλες οι βεράντες και τα µπαλκόνια δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκονται σχεδόν µέσα στη θάλασσα. Ο συνδυασµός της προνοµιακής αυτής θέας, η οποία είναι απρόσκοπτη από τη µια µεριά της Λεµεσού µέχρι την άλλη, κατά το παραλιακό µέτωπο, µε τις υψηλές υπηρεσίες και προδιαγραφές, οι οποίες φέρουν την υπογραφή διεθνών οίκων, ανεβάζουν τον πήχη ακόµα πιο ψηλά.

Παράλληλα, τα διαµερίσµατα «The Signature Collection» διατίθενται στην αγορά την κατάλληλη στιγµή, αφού ταυτόχρονα προχωρούµε µε εντατικούς ρυθµούς στην ανέγερση του έργου. Η ανταπόκριση των αγοραστών είναι ήδη πολύ θετική και δεδοµένη, αφού έχουν γίνει πωλήσεις και κρατήσεις.

ΕΡΓΟ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ

Τι διαφορετικό και ταυτόχρονα ξεχωριστό θα προσφέρει το συγκεκριµένο project έναντι των υπολοίπων που ανακοινώθηκαν ή ήδη ανεγείρονται στο νησί µας;

Μιχάλης Ζαβός: Με το Limassol Del Mar δηµιουργούµε µια νέα διεθνή ταυτότητα για την Κύπρο. Ταυτότητα συνυφασµένη µε την ποιότητα και την πρωτοπορία. Η τοποθεσία του έργου, η αρχιτεκτονική του αισθητική και η κατασκευαστική του αρτιότητα το καθιστούν πρώτη επιλογή. Μαζί µε τους καταξιωµένους διεθνείς και τοπικούς συνεργάτες µας, την εµπειρία και κουλτούρα που διαθέτουν, δηµιουργούµε ένα έργο µε παγκόσµια απήχηση. Ένα έργο 350 εκατοµµυρίων ευρώ, το Limassol Del Mar έχει χαρακτηριστικά µοναδικότητας σχεδιασµού και υπηρεσιών. Ενδεικτικά αναφέρω τους πολλούς ανοικτούς χώρους, πλατείες, εστιατόρια, καταστήµατα, µεγάλα υπερπολυτελή διαµερίσµατα και εξειδικευµένες υπηρεσίες υποδοχής, κέντρο ευεξίας, γυµναστήριο, χώρους συνάθροισης ιδιοκτητών, εσωτερική και εξωτερική πισίνα και πολλά άλλα.

Ποιο είναι το προφίλ των υποψήφιων αγοραστών και επενδυτών, στους οποίους απευθύνεται το Limassol Del Mar;

Παντελής Λεπτός: Το έργο έχει γίνει πόλος έλξης αγοραστών πρωτόγνωρης επιχειρηµατικής εµβέλειας απ’ όλο τον κόσµο όπως Αγγλία, Ρωσία, Ουκρανία, Ντουµπάι, Μέση Ανατολή και Ασία. Οφείλω, όµως, να καταγράψω και τις συστάσεις µέσω του επιχειρηµατικού κόσµου της Κύπρου. Η αγορά το έχει αγκαλιάσει και το αντιµετωπίζει ως ποιοτική και κερδοφόρα επένδυση.

Οι µέχρι τώρα αγοραστές µας είναι εκλεκτές προσωπικότητες και επιχειρηµατίες, οι οποίοι συνειδητά επιλέγουν το Limassol Del Mar για επενδυτικούς σκοπούς, αλλά και για δεύτερη ή και εξοχική κατοικία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ

Πότε αναµένεται να ολοκληρωθεί το έργο και ποια θα είναι η τελική του µορφή;

Μιχάλης Ζαβός: Προχωρούµε µε πολύ εντατικούς ρυθµούς. Στόχος µας είναι η ολοκλήρωση και παράδοση των διαµερισµάτων της πρώτης φάσης και η λειτουργία της εµπορικής ανάπτυξης του έργου, Le Plaza Del Mar, η οποία περιλαµβάνει το σύνολο των υπηρεσιών του, εντός του 2019. Το Limassol Del Mar πρόκειται να προσφέρει νέες θέσεις εργασίας σε συµπολίτες µας και γενικά θα προσελκύσει τεράστια οικονοµικά οφέλη για τη χώρα µας.

Το έργο πέρα από τα υπερπολυτελή διαµερίσµατα, καταστήµατα και εστιατόρια διαθέτει, επίσης, πεντάστερες υπηρεσίες επί 24ώρου βάσεως, έχοντας µια παγκοσµίου φήµης οµάδα που το υπογράφει.

Πώς προέκυψε η συνεργασία µεταξύ των δυο εταιρειών;

Παντελής Λεπτός: Τις δύο οικογένειες, Λεπτός και Ζαβός, δένει µια µακροχρόνια φιλία. Η συνεργασία µας και σε αυτόν τον τοµέα ήταν µια φυσική εξέλιξη της σχέσης αυτής, η οποία στηρίζεται στην εµπιστοσύνη και στον επαγγελµατισµό. Η πρώτη συνεργασία µε ένα µικρότερο έργο στη Λεµεσό, το Eden Apartments, στέφθηκε µε επιτυχία, οπότε το Limassol Del Mar ήταν ο επόµενος στόχος και το κοινό όραµα. Όπως έχει αποδειχθεί µέχρι τώρα, η συνεργασία αυτή αποτελεί και το κλειδί της επιτυχίας, αφού και οι δύο Όµιλοι δουλεύουν σκληρά και µε όλα τα µέσα που διαθέτουν, έτσι ώστε αυτό το έργο να αποτελέσει ορόσηµο.

ΟΙ ∆ΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι συντελεστές που εµπλέκονται στο έργο (σχεδιαστές, µηχανικοί, αρχιτέκτονες, εργολάβοι κ.λπ);

Μιχάλης Ζαβός: Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασµός του έργου υπογράφεται από το διεθνούς φήµης αρχιτεκτονικό γραφείο Benoy του Λονδίνου, γνωστό για τα µεγάλα του έργα, όπως το Ferrari Theme Park στο Άµπου Ντάµπι και το Wesfield στο Λονδίνο, αλλά και συνεργάτες µας στην Κύπρο, τους UDS Architects. Επίσης, το στατικό και ηλεκτροµηχανολογικό concept έχει αναλάβει ο φηµισµένος οίκος BuroHappold Engineering, προσφέροντας στο έργο την εµπειρία και τεχνογνωσία τους σε µεγάλα έργα, ενώ τις λεπτοµερείς στατικές και ηλεκτροµηχανολογικές µελέτες υπογράφουν τα γραφεία Hyperstatic Engineering Design και Unemec στην Κύπρο.

Παράλληλα, η εταιρεία ara Design International έχει αναλάβει την εσωτερική διακόσµηση. Η εν λόγω εταιρεία έχει σφραγίσει και υπογράψει πολλά έργα διακόσµησης εσωτερικών χώρων σε περισσότερες από 30 χώρες, τα οποία περιλαµβάνουν ξενοδοχεία 5 αστέρων, όπως το Marriot Paris και το Hyatt Moscow, το οποίο θα εγκαινιαστεί σύντοµα, resort spas, boutique hotels, πολυτελή εστιατόρια και ιδιωτικές κατοικίες.

Όσον αφορά στην εργολαβία, θα είµαστε σύντοµα έτοιµοι να ανακοινώσουµε τη µεγάλη και σηµαντική συνεργασία µε τον κύριο εργολάβο για τη διεκπεραίωση του έργου. Το µόνο που µπορώ να σας πω είναι ότι είναι άκρως επαγγελµατίες και µε τις καλύτερες εµπειρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα