Kυβέρνηση: Να λήξει το θέμα μετεξέλιξης της ΚΔ

Δεν διαπραγματευόμαστε μεταξύ μας, αλλά με την τουρκική πλευρά, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι πρέπει να λήξει το θέμα μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η αντιπολίτευση δεν φαίνεται να πείθεται από τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν μπορώ να γνωρίζω τι δεν πείθει την αντιπολίτευση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ελπίδα όπως η παρουσία του στη Βουλή, που ήταν μια ιστορική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία,

να μη χρησιμοποιηθεί ως αφορμή να ξεκινήσει νέος κύκλος αντιπαραθέσεων.

Δεν διαπραγματευόμαστε από αέρος και πολύ περισσότερο δεν διαπραγματευόμαστε μεταξύ μας, είπε, τονίζοντας ότι η διαπραγμάτευση στο τραπέζι των συνομιλιών είναι με την τουρκική πλευρά.

Είμαστε σίγουροι ότι η δύσκολη προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για να μπορεί να φέρει αποτελέσματα πρέπει να έχει τη στήριξη του συνόλου, αν είναι δυνατόν, των πολιτικών δυνάμεων, πρόσθεσε.

Ακολούθως ο Εκπρόσωπος εξήγησε ότι ένα θετικό αποτέλεσμα στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα είναι θετικό για όλους μας και πως υπάρχουν πάρα πολλά θέματα στα οποία μπορεί να υπάρξει αντιπαράθεση, έντονη και δημόσια αντιπαράθεση. «Το εθνικό θέμα έχουμε την άποψη ότι δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους πρακτικές, φυσικά με απόλυτο σεβασμό σε διαφορετικές απόψεις, σε διαφορετικές προσεγγίσεις. Αλλά έχουμε την έντονη πεποίθηση ότι ο κόσμος που μας παρακολουθεί, ιδιαίτερα στο εθνικό θέμα, αναζητεί αυτή την εθνική συνεννόηση», συμπλήρωσε.

Κανένας περιορισμός στα έγγραφα

Κληθείς να σχολιάσει επικρίσεις πολιτικού κόμματος σε σχέση με τη μελέτη εγγράφων για το Κυπριακό στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «είναι ευπρόσδεκτος ο όποιος εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού κόμματος να έρθει στο Προεδρικό, για όση ώρα θέλει όσες φορές θέλει για να μελετήσει τα έγγραφα», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.

Να λήξει το θέμα της μετεξέλιξης της ΚΔ

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι γίνεται πολύς λόγος για το θέμα της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «πρέπει να λήξει αυτό το θέμα που αφορά τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από τότε που ξεκίνησαν οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού έχουμε τέσσερα επίσημα έγγραφα. Είναι οι Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου του 1977 και 1979. Είναι η Συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006 και το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Το μόνο από αυτά τα έγγραφα το οποίο παραπέμπει σε μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας - ένα θέμα που για εμάς είναι ξεκάθαρο και δεν τίθεται καν θέμα προς συζήτηση - είναι το Κοινό Ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλούσε στο περιθώριο του ετήσιου εθνικού μνημοσυνου του αγωνιστή της ΕΟΚΑ ’55-’59 Ανθυπαστυνόμου Νίκου Σοφοκλέους, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Πάχνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα