ΚE: Η έκρυθμη κατάσταση στην Συρία επηρεάζει και το κυπριακό

«Ανησυχητικές» χαρακτήρισε τις εξελίξεις στην Συρία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι η έκρυθμη κατάσταση επηρεάζει και το κυπριακό.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του ετήσιου εθνικού μνημοσυνου του αγωνιστή της ΕΟΚΑ ’55-’59 Ανθυπαστυνόμου Νίκου Σοφοκλέους, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Πάχνα, ο Εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στη Συρία είπε

ότι «παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις στη Συρία και αξιολογούμε καθημερινά τα δεδομένα».

Ακολούθως, δήλωσε, ότι το θέμα θα συζητήσει στο αυριανό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Εξωτερικών με τους ομολόγους του. «Είμαστε ο εκπρόσωπος της ΕΕ στην περιοχή, ο μηχανισμός διαβούλευσης με τα γειτονικά κράτη, αλλά και λόγω των εμπλεκόμενων στην συγκεκριμένη κρίση (οι εξελίξεις) είναι κάτι το οποίο παρακολουθούμε συνεχώς αξιολογούμε», είπε μεταξύ άλλων.

Η κατάσταση επηρεάζει είτε άμεσα είτε έμμεσα και το Κυπριακό και είναι σε αυτό το πλαίσιο που αξιολογούμε καθημερινώς τα δεδομένα, πρόσθεσε.

Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι βομβαρδισμοί του τουρκικού πυροβολικού στοίχησαν την ζωή σε δύο ανθρώπους, ενώ, άλλοι επτά τραυματίστηκαν από τις τάξεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, στις οποίες μετέχουν άραβες μαχητές και Κούρδοι της Συρίας με επικεφαλής την πολιτοφυλακή YPG (Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού).

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. "Οι βομβαρδισμοί εντάθηκαν μετά τα μεσάνυχτα και συνεχίζονται σήμερα κατά διαστήματα, κυρίως σε περιοχές που ελέγχονται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μεταξύ του στρατιωτικού αεροδρομίου της πόλης Μέναγ και της πόλης Ντέιρ Τζαμάλ».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΑΜΠΕ, η πόλη Ταλ Ριφάατ, η οποία μαζί με τη Μαρέα και Αζάζ είναι το μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στην περιοχή του Χαλεπίου, αποτέλεσε στόχο 20 και πλέον ρωσικών αεροπορικών επιδρομών χθες. Οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται άλλωστε μόλις 3 χλμ. από τη νότια πλευρά της πόλης.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, προέτρεψε την Τουρκία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς, με τον Ερντογάν να ρίχνει τις ευθύνες στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα