KE: Δεν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο - Γίνεται σοβαρή προσπάθεια

Δεν υπάρχει ακόμα αποτέλεσμα για να ανακοινώσουμε. Αν ο κ. Έιντε έβλεπε ότι φτάναμε σε αδιέξοδο, θα το ανακοινώναμε", ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη συνάντηση με τον κ. Έιντε.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια σοβαρή προσπάθεια από τον κ. Έιντε για να εξευρεθεί συμφωνία για τη σύγκληση νέας Γενεύης, με βάση την πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Ευελπιστούμε σε θετικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη την πρόταση του Προέδρου, η οποία έγινε για αποφυγή του αδιεξόδου", τόνισε και ξεκαθάρισε ότι η

ουσιαστική εμπλοκή της Τουρκίας είναι αυτή που θα διαδραματίσει τον πιο καταλυτικό ρόλο.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο κ. Έιντε μετέφερε διαμεσολαβητική πρόταση, καθώς, όπως είπε, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ συζητά στη βάση της πρότασης Αναστασιάδη. "Είναι θετικό το ότι η πρόταση μας ερμηνεύεται ως μια πρόταση που μπορεί να οδηγήσει σε αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατόν μετά από δυο χρόνια διαπραγμάτευσης", επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Απέρριψε επίσης ισχυρισμούς του κ. Έιντε, σύμφωνα με τους οποίους οι δυο ηγέτες επιζητούν λύση του Κυπριακού εντός Ιουνίου, με τη φράση ότι "Δεν υπάρχει συζήτηση επί εξεύρεσης λύσης εντός Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου. Αυτό που υπάρχει είναι η θέληση να εξευρεθεί τρόπος που να βοηθά να λύσουμε με τις σωστές πρόνοιες το Κυπριακό, το συντομότερο δυνατόν". Με τη δήλωση αυτή, ουσιαστικά δίνει το στίγμα της ε/κ πλευράς ότι δεν έχει σημασία ο χρόνος τόσο όσο η αποτελεσματικότητα και η λειτουργικότητα της λύσης.

Επιβεβαίωσε ότι ο κ. Έιντε βρίσκεται σε επαφή με την Τουρκία και ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται και τις αμέσως επόμενες ημέρες μέχρι να εξευρεθεί συμφωνία, αν αυτό είναι εφικτό.

Η καλή προετοιμασία είναι άμεσα συνυφασμένη με το να έχουμε θετικό αποτέλεσμα σε μια νέα Διάσκεψη στη Γενεύη, επεσήμανε, γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή, καθώς μια διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, "το κλειδί είναι να υπάρξει κατάληξη και όχι να πάμε για επικοινωνιακές σκοπιμότητες", επεσήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα