Η ανατομία των 7 σημείων των επίλεκτων του Μάντσεστερ (pic)

Με μέλη των ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας (SAS) έχει επανδρωθεί η ασφάλεια των πολιτών του Μάντσεστερ λίγα 24ωρα μετά το τρομοκρατικό κτύπημα που συγκλόνισε τη χώρα και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων διαθέτουν ειδικό εξοπλισμό, που αποτελείται:

Βαλλιστικό κράνος: Δεν ζυγίζει πολλά κιλά, είναι φτιαγμένο από πλαστικό και έχει ενσωματωμένες κάμερες και εξοπλισμό επικοινωνίας. Στοιχίζει 750 λίρες Αγγλίας.

Μάσκα: Ενσωματωμένος αναπνευστήρας για αποφυγή

αερίων. Διαθέτει μικρόφωνο.

Όπλο: Οι ειδικές δυνάμεις μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε όπλο. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ένα Colt M4. Είναι συνηθισμένο στις αμερικανικές δυνάμεις και έχει ενσωματωμένο στόχο, καθώς επίσης και ραδιοσύστημα. Διαθέτουν επίσης και έξτρα οπλισμό. Συνήθως έχουν μαζί τους όπλο τύπου Glock, ένα από τα γνωστότερα στον κόσμο.

Τσάντα ώμου: Η τσάντα έχει μέσα κινητό και πομπό που μπλοκάρει σήμα μέχρι και 150 μέτρα και εξουδετερώνει βόμβες. Αυτό πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται.Τα συστήματα που διαθέτουν μπορούν να μπλοκάρουν τηλέφωνα καθώς και συσκευές μέσω wifi και bluetooth.

Ρουχισμός: Φοράνε γάντια με προστιθέμενη λαβή και επίσης οι μπότες που φορούν δεν ζυγίζουν πολύ, προφανώς για λόγους ευκολίας σε κίνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα