Χαμός με Γερμανούς τουρίστες στη Θεσσαλονίκη – Ο διαπληκτισμός με τον οδηγό ταξί

ΕΛΛAΔΑ

Την ευκαιρία να αισχροκερδήσουν σε βάρος ξένων τουριστών, φαίνεται πως βρήκαν ορισμένοι οδηγοί ΤΑΞΙ στη Θεσσαλονίκη, τις ημέρες που δεν κινούνταν λεωφορεία στην πόλη λόγω της επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με καταγγελίες που ήρθαν σε γνώση της Voria.gr,

κάποιοι οδηγοί ΤΑΞΙ δεν δίστασαν να εκμεταλλευτούν την απουσία Μέσου Μαζικής Μεταφοράς και να ζητήσουν από πελάτες τους ταρίφα πολύ μεγαλύτερη της πραγματικής αξίας της διαδρομής.

Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Τρίτη, σε δρομολόγιο από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» εώς την περιοχή του Φαλήρου (Ράδιο Σίτυ), ο ταξιτζής ζήτησε από δύο Γερμανούς πελάτες του το ποσό των 40 (!) ευρώ, αντί για τα περίπου 15-17 ευρώ, έστω 20 σε συνθήκες μεγάλου μποτιλιαρίσματος, που κανονικά θα κόστιζε η διαδρομή. Οι τουρίστες, που είχαν ενημερωθεί από Έλληνες φίλους τους για το ενδεχόμενο επιπλέον χρέωσης, εξέφρασαν την απορία τους στον οδηγό ΤΑΞΙ για το ποσό που τους ζητήθηκε, ερχόμενοι σε λεκτική αντιπαράθεση με τον οδηγό. Μάλιστα, κάτοικος της Θεσσαλονίκης που έτυχε να βρίσκεται μπροστά στο περιστατικό παρενέβη και προειδοποίησε τον οδηγό ΤΑΞΙ ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Ακούγοντας τον Έλληνα περαστικό, ο οδηγός άρχισε να προφασίζεται διάφορες δικαιολογίες, να λέει ότι έγινε μπέρδεμα και τελικά να αποχωρεί με διάθεση μεταμέλειας από το σημείο, λαμβάνοντας το ποσό των 20 ευρώ.

Παράλληλα, άλλος αναγνώστης της Voria.gr κατήγγειλε ένα ακόμη περιστατικό, όταν κάποιες μέρες νωρίτερα, για την ίδια περίπου διαδρομή οδηγός ΤΑΞΙ ζήτησε και έλαβε επίσης από ξένους τουρίστες το ποσό των 35 ευρώ.

Κληθείς να σχολιάσει αυτά τα κρούσματα, που δυσφημούν την τουριστική εικόνα της πόλης, ο κ. Κλήμης Λεοντιάδης, πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ «Ερμής» τα καταδίκασε απερίφραστα, λέγοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από κατακριτέα. «Ωστόσο», όπως είπε, «σε κάθε κλάδο υπάρχουν καλοί και κακοί επαγγελματίες».

Ο ίδιος τόνισε ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πελάτες μπορούν να καταγγέλουν τους οδηγούς ΤΑΞΙ στην αστυνομία, δείχνοντας την νόμιμη απόδειξη και τα στοιχεία του οδηγού ή τις πινακίδες του αυτοκινήτου

Πηγή:voria.gr

Θεσσαλονίκηαεροδρόμιο ΜακεδονίατουρίστεςταξίμετροHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα