Μπερτομέου: «Ισως γίνουν 24 οι ομάδες στην Euroleague»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου σε συνέντευξη στην «Gazzetta dello Sport» αναφέρθηκε στην ανανεωμένη Euroleague που αρχίζει, το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων στο μέλλον, αλλά και την κόντρα με την FIBA.

Ο ισχυρός άνδρας της Euroleague μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:

Στο νέο format και αν θα παραμείνει τα επόμενα χρόνια:

«Δεν μπορώ να πω ότι σε δέκα χρόνια το format θα είναι ίδιο. Θα δούμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνουμε πίσω. Δεν μπορώ να πω επίσης ότι οι 16 ομάδες είναι το σωστό νούμερο. Ισως έχουμε 24 ομάδες στο μέλλον. Υπάρχουν μερικές ομάδες με προοπτική να μπουν στην Euroleague. Η ανάπτυξη του νέου project της Euroleague αφορά περισσότερο την πιθανότητα να προστεθούν κι άλλες ομάδες, παρά το ίδιο το format».

Στην κόντρα με την FIBA: «Η FIBA αποφάσισε να πάρει κάτι που δεν ήταν ικανή να χτίσει από μόνη της. Χωρίς πλάνο, αλλά με εξουσία. Αν λες ότι είσαι υπερασπιστής των αξιών του αθλητισμού και συμπεριφέρεσαι έτσι, η θέση σου γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Αυτά που έκανε η FIBA τους τελευταίους 6-7 μήνες είναι μη αποδεκτά. Δεν μπορείς να απειλείς να πάρεις τα προολυμπιακά τουρνουά από τους διοργανωτές ή να αποκλείεις τις ομάδες».

Στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην διαμάχη με την FIBA: «Η απόφαση της Ε.Ε. έρχεται σε λίγες εβδομάδες. Δεν είναι ειδικοί στον αθλητισμό και θέλουν να μελετήσουν την υπόθεση με όλες τις λεπτομέρειες. Ελπίζω ότι θα είναι υπέρ μας και οι ομάδες θα μπορούν να επιλέγουν τη διοργάνωση όπου θέλουν να παίζουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα