Fitbit θύματος δολοφονίας οδήγησε στη σύλληψη του συζύγου

Μόλις δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα του 2015, «η αγαπημένη σύζυγος και η καλύτερη φίλη του Richard Dabate» Connie Dabate δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της στο Κοννέκτικατ.

Ένα χρόνο αργότερα όμως, ο «καλύτερος της φίλος» κατηγορείται ως ο κύριος ύποπτος στη δολοφονία της 39χρονης συζύγου του – εν μέρει χάρη στα ευρήματα του Fitbit της, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που αναφέρθηκε στο Hartford Courant. Το Fitbit είναι ένα βραχιόλι με συσκευή που ανιχνεύει και καταγράφει τα βήματα, θερμίδες, απόσταση,

ώρες ύπνου και τον χρόνο που είσαι δραστήριος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το Fitbit της Connie έχει καταστεί το βασικό εργαλείο στην εξιχνίαση της δολοφονίας της. Οι εισαγγελείς λένε ότι το άλλοθι του συζύγου της απλά δεν βγάζει νόημα – ο σύζυγος είχε αναφέρει στη μαρτυρία του ότι ένας μασκοφόρος εισέβαλε στην οικία τους, επιτέθηκε πρώτα σε εκείνον και ακολούθως στη σύζυγό του. Ο σύζυγος συνελήφθη υπό την υπόνοια δολοφονίας νωρίτερα αυτό τον μήνα και απελευθερώθηκε με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων την περασμένη εβδομάδα.

Ο Richard δήλωσε στους ανακριτές ότι η δολοφονία έλαβε χώρα στις 9 το πρωί, αλλά τα διαδικτυακά αρχεία του Fitbit της Connie δείχνουν πως άρχισε η ίδια να κινείται μέσα στο σπίτι τους στο Ellington του Connecticut, γύρω στις 10:05 π.μ. Επίσης, απ' ό,τι φαίνεται από τη δραστηριότητα στον λογαριασμό της, η Connie ήταν σε κίνηση μέσα στο σπίτι της εκείνη την ώρα. (Το Mashable επικοινώνησε με το Fitbit, αλλά αρνήθηκαν να σχολιάσουν).

Η Connie είχε το Fitbit της ενεργοποιημένο για την τάξη της ποδηλασίας – το βίντεο παρακολούθησης του γυμναστηρίου τη δείχνει να καταφτάνει στον χώρο στάθμευσης λίγο πριν τις 9 π.μ. Αυτό δεν ταιριάζει με την κατάθεση του Richard, ο οποίος είπε ότι επέστρεψε στην οικία του αφότου άφησε τα δυο παιδιά τους στις 9 π.μ., επειδή έπιασε σήμα πως ο συναγερμός ασφαλείας του σπιτιού είχε κλείσει. Αφού μπήκε μέσα στο σπίτι, είπε ότι αντιμετώπισε έναν ψηλό ληστή που έψαχνε μέσα στο ντουλάπι, απείλησε τον Ρίτσαρντ πριν πυροβολήσει τη γυναίκα του, που βρισκόταν στο κάτω όροφο του σπιτιού.

Η δολοφονία της Connie έχει πολλά άλλα στρώματα γύρω από αυτή που αφορούν εξωσυζυγικές σχέσεις, μια έγκυο ερωμένη και άλλες αντιφάσεις στο χρονοδιάγραμμα του Richard. Αλλά η αστυνομία λέει ότι τα στοιχεία από τη φορητή τεχνολογία, θέτουν αμφιβολίες στην υπεράσπιση του συζύγου της Richard.

Ο εισαγγελέας Craig Stedman, από το Λάνκαστερ της Πενσυλβάνια, δήλωσε στη Courant ότι το Fitbit, ως συσκευή, είναι "ένα εξαιρετικό εργαλείο για τους ερευνητές. Μπορούμε να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα από κάποια άλλα στοιχεία, όπως οι εξετάσεις DNA".

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται φορητές συσκευές σε μια ποινική υπόθεση - και μάλλον δεν θα είναι η τελευταία.

Πληροφορίες: Mashable

Keywords
Τυχαία Θέματα
Fitbit,