FBME: Δεν προσέγγισαν την Αστυνομία υπάλληλοι μας

Τις αναφορές σύμφωνα με τις οποίες προσωπικό της τράπεζας FBME, προσέγγισε την Αστυνομία και την Κεντρική Τράπεζα, για να προβεί σε ισχυρισμούς περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος διαψεύδει η τράπεζα σε ανακοίνωση της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα άτομα αυτά, είναι άτομα που σχετίζονται με βρετανικές εταιρείες οι οποίες βρίσκονται

σε δικαστική διαμάχη με την FBME, σχετικά με τιμολόγια και υπηρεσίες τους που αμφισβητούνται.

«Τα συγκεκριμένα άτομα παρείχαν ερευνητικές υπηρεσίες σε εξωτερικό νομικό σύμβουλο που δούλευε για μια δικαστική αγωγή της FBME Card Services και σε συγκεκριμένες πτυχές του ελέγχου που διενήργησε η τράπεζα. Οι υπηρεσίες τους τερματίστηκαν μετά από ανησυχίες για την ποιότητα και ακεραιότητα της δουλειάς τους, τις υπέρμετρα ψηλές απαιτήσεις αμοιβής τους καθώς και για ερωτηματικά που δημιουργήθηκαν στην τράπεζα σχετικά με παλιές τους δραστηριότητες και επιχειρηματικές διασυνδέσεις που έγιναν μεταγενέστερα γνωστές στην FBME», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση της τράπεζας.

Προσθέτεται, ότι η πρόσβαση τους σε πληροφορίες, ελεγχόταν προσεκτικά και πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους πελάτες της τράπεζας.

«Επίσης επιβεβαιώνουμε ότι αυτό το υλικό χρονολογείται και όπως τα ίδια αυτά δυο άτομα έχουν επιβεβαίωσει, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υφιστάμενη εφαρμογή των πρακτικών ενάντια στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα δυο αυτά άτομα προσέλαβαν την ίδια νομική εταιρεία στην Κύπρο που αντιπροσωπεύει το πρόσωπο ενάντια στο οποίο η FBME Card Services βρίσκεται σε δικαστική αγωγή και ότι έχουν προσεγγίσει την Κεντρικη Τράπεζα της Κύπρου σε μια προσπάθεια να προσφέρουν έναντι αμοιβής τις υπηρεσίες τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, εκφράζεται ενόχληση για την κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας, να διενεργήσει άλλο ένα έλεγχο για τις πρακτικές εφαρμογής της νομοθεσίας κατά του ξεπλύματος χρήματος, καθώς όπως αναφέρεται αυτό συμβαίνει τους τελευταίους 9 μήνες.

«Αυτός όλος ο θόρυβος που δημιουργείται με τη νέα επέμβαση φαίνεται να είναι ακόμη μια αδέξια προσπάθεια για να αποσπαστεί η προσοχή της κοινής γνώμης από την ανεπαρκή συμπεριφορά της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου που επιδεικνύει όλο αυτό το διάστημα. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν η συμπεριφορά αυτή σχετίζεται με τα εν λόγω άτομα, αλλά αν ναι, αυτή είναι μια ενέργεια φαντασμαγορικής αφέλειας, ειδικότερα, αφού τους είχαμε προηγουμένως προειδοποιήσει» προσθέτει η FBME.

Τέλος αναφέρει ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις αρχές, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που ζητούνται.

Keywords
Αναζητήσεις
fbme bank
Τυχαία Θέματα