Εξαήμερη κράτηση για τον 18χρονο ύποπτο διάρρηξης ΣΠΕ

Έξι ημέρες κράτηση διέταξε το επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στον 18χρονο που συνελήφθη ως ύποπτος για τη διάρρηξη στη ΣΠΕ Παρεκκλησιάς.

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Γιάννης Σωτηριάδης ανέφερε ότι η αστυνομία ύστερα από πληροφορία η οποία λήφθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα, ότι το μπλε σαλούν αυτοκίνητο που είχε εισβάλει στην ΣΠΕ

Παρεκκλησιάς, βρισκόταν σε χώρο στάθμευσης στην περιοχή Αμαθούντας, μετέβηκε στην περιοχή.

Μέλη του ΤΑΕ εντόπισαν το αυτοκίνητο και στη θέση του οδηγού τον 18χρονο ύποπτο, ενώ στη θέση καθόταν μια νεαρή.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, ο νεαρός προσπάθησε να διαφύγει τραυματίζοντας ελαφρά τον ένα από τους αστυνομικούς. Ωστόσο έγινε κατορθωτή η ανακοπή του. Στην προσπάθεια σύλληψης του, ο 18χρονος αντιστάθηκε με αποτέλεσμα τα μέλη της αστυνομίας να χρησιμοποιήσουν την ανάλογη βία, όπως είπε ο κ. Σωτηριάδης.

Ο νεαρός ανακρινόμενος στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, το αυτοκίνητο που ήταν κλοπιμαίο έφερε πινακίδες εγγραφής αυτοκίνητου ενοικιάσεως, οι οποίες ήταν επίσης προϊόν κλοπής, ενώ στο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο υπήρχε και μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, η οποία είχε δηλωθεί ως κλοπιμαία, μόλις χθες, από την Επαρχία Λάρνακας.

Ο 18χρονος αντιμετωπίζει συνολικά 12 αδικήματα μεταξύ αυτών της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάπραξης διάρρηξη, κλοπής αυτοκινήτου, κλεπταποδοχής, κακόβουλης ζημιάς, επίθεσης κατά αστυνομικού και αντίστασης.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηριάδη, η αστυνομία αναζητεί τουλάχιστον ακόμη δυο άτομα τα οποία φαίνεται να επέβαιναν στο αυτοκίνητο την ημέρα της διάρρηξης, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα