Davis Cup: Πρωτιά στον όμιλο για την Κύπρο

O πρώτος στόχος επετεύχθη για την Εθνική ομάδα Τένις Davis Cup, στο πλαίσιο του Group III της Ευρωπαϊκής Ζώνης στους αγώνες που διεξάγονται στο Σαν Μαρίνο. Ύστερα από τη νίκη στην πρεμιέρα επί του γηπεδούχου Σαν Μαρίνο, την Παρασκευή επικράτησε της Ελλάδας με 2-1 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον Α΄ όμιλο. Το Σάββατο η ομάδα μας αντιμετωπίζει τη Νορβηγία και με νίκη θα εξασφαλίσει το ένα από τα δύο

εισιτήρια ανόδου στο Group II της Ευρωαφρικανικής Ζώνης.

Ο αγώνας με την Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί χωρίς άγχος, αν ο Χρίστος Χατζηγεωργίου κέρδιζε τον πρώτο αγώνα στο Μονό. Ο Χατζηγεωργίου ξεκίνησε νωθρά με αντίπαλο τον Γιάννη Στεργίου και έχασε το πρώτο σετ με 6-0, ενώ βρέθηκε πίσω και στο δεύτερο σετ με 3-1. Στη συνέχεια αντέδρασε και γύρισε τον αγώνα, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 6-3.
Στο τρίτο σετ είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε με 5-3. Βρέθηκε στο σερβίς και με δύο ματς-πόιντ στο χέρι, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην νίκη, χάνοντας τελικά το σετ με 5-7 και τον αγώνα με 2-1.

Το αποτέλεσμα αυτό, δεν άφησε άλλη επιλογή παρά δύο νίκες στους επόμενους δύο αγώνες. Ο Πέτρος Χρυσοχός θεωρητικά ήταν πολύ καλύτερος από τον Ελευθέριο Θεοδώρου και το απέδειξε μέσα στο γήπεδο επικρατώντας με μεγάλη άνεση με 2-0 (6-2, 6-1) μέσα σε μόλις 53 λεπτά.

Από τον αγώνα του Διπλού, θα κρινόταν και η πρωτιά στον όμιλο, και το Κυπριακό δίδυμο αποτελούμενο από τους Μάρκο Παγδατή και Πέτρο Χρυσοχό, ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στους Στεργίου και Θεοδώρου.

Στο πρώτο σετ, η ομάδα μας πέρασε γρήγορα μπροστά, σημειώνοντας το πρώτο μπρέικ στον αγώνα, και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Εκεί με νέο μπρέικ στο τελευταίο γκέιμ επικράτησε με 6-3.
Στο δεύτερο σετ η ομάδα της Ελλάδας άντεξε μέχρι το τέταρτο γκέιμ διατηρώντας το σερβίς της στο 2-2. Στη συνέχεια οι Παγδατής/Χρυσοχός επέβαλαν πλήρως το ρυθμό, κερδίζοντας το σετ με 6-2 και τον αγώνα με 2-0 μέσα σε μία ώρα και έντεκα λεπτά.

Το Σάββατο, η Κύπρος αντιμετωπίζει τη Νορβηγία, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον 3ο όμιλο, επικρατώντας της ΠΓΔΜ, ύστερα από δύο πολύ δύσκολες νίκες στα Μονά (2-1 σετ και οι δύο νίκες). Η Νορβηγία είναι η μόνη ομάδα που κατάφερε να αποκλείσει την επικεφαλής του ομίλου της, σε οποιονδήποτε από τους τέσσερις ομίλους στο Group III. Αντίθετα οι άλλες δύο επικεφαλής των ομίλων, που ήταν η Εσθονία (2ο) και η Γεωργία (4ο), κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις και θα διεκδικήσουν στον μεταξύ τους αγώνα το δεύτερο εισιτήριο ανόδου.

Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου
17 Ιουλίου 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα