Cyta:Οι συντεχνίες χαιρετίζουν τις αγωγές για την Δρομολαξιά

Οι συντεχνίες της ΑΤΗΚ ΑΣΕΤ-Cyta και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ χαιρετίζουν την απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων και Χορηγημάτων Υπαλλήλων ΑΤΗΚ να προχωρήσει με αστικές αγωγές κατά όσων μελών της προηγούμενης Διαχειριστικής Επιτροπής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής Επενδύσεων είχαν εμπλοκή στην επένδυση του Ταμείου στη Δρομολαξιά.

"Θέλουμε να χαιρετίσουμε την απόφαση της Διαχειριστικής Επιτροπής, η οποία αντιλαμβανόμαστε είναι σε συμφωνία με τις απόψεις των νομικών συμβούλων του Ταμείου. Ταυτόχρονα, δηλώνουμε την πλήρη στήριξή μας στα μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής

και τους καλούμε να κωφεύσουν και να αντισταθούν σε προσπάθειες και πιέσεις που πιθανόν να τους ασκηθούν από όσους έχουν συμφέρον να σταματήσουν τις αγωγές και την προσπάθεια ανάκτησης από το Ταμείο των απολεσθέντων (συνεπεία είτε δόλου είτε αμέλειας) κεφαλαίων", αναφέρεται στην ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι δύο συντεχνίες.

Οι συντεχνίες υπενθυμίζουν στα αιρετά μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής ότι η πρόσφατη εκλογή τους "έγινε με σαφέστατες οδηγίες από τα μέλη του Ταμείου για διεκδίκηση αποζημιώσεων από όσους είναι υπεύθυνοι για την κακοδιαχείριση ή/και καταδολίευση του Ταμείου".

"Συνεπώς αναμένεται ότι θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και ότι θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών αυτών που τους εξέλεξαν", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα