Carrie Fisher: Απεβίωσε η «πριγκίπισσα Λέια» του Star Wars

Σε ηλικία 60 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή, η ηθοποιός Carrie Fisher.

Η 60χρονη ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή το περασμένο Σάββατο, ενώ επέβαινε σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Λονδίνο - Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ, το προσωπικό που παρείχε τη βοήθεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, χρειάστηκε 15 λεπτά για να επανέλθουν οι καρδιακοί παλμοί της ηθοποιού, η οποία τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της καρδιακής λειτουργίας στο Ιατρικό Κέντρο UCLA.

Το αίτημα της Fisher

για τον επικήδειο της

Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο "Wishful Drinking", η Fisher, ανέφερε μια συζήτηση που είχε με τον σκηνοθέτη του "Star Wars", George Lucas. Συγκεκριμένα, την πρώτη ημέρα των γυρισμάτων, ο σκηνοθέτης έλεγξε το φόρεμα που θα φορούσε η Fisher, σε μια σκηνή του έργου, και της είπε χαρακτηριστικά ότι το φόρεμα εκείνο δεν χρειαζόταν σουτιέν διότι στο διάστημα δεν υπάρχουν εσώρουχα. Αμέσως εκείνη του αποκρίθηκε ότι, αυτό θα γινόταν φανταστικός επικήδειος. "Θέλω να πείτε στους φίλους μου, ότι "πνίγηκα" στο φως του φεγγαριού, στραγγαλισμένη από το σουτιέν μου".

Bιογραφία

Η Carrie Francis Fisher ( 21 Οκτωβρίου, 1956) ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός, συγγραφέας και σεναριογράφος.Η Φίσερ, κόρη της ηθοποιού Ντέμπι Ρέινολντς και του τραγουδιστή Εντι Φίσερ, έκανε το ντεμπούτο της στη σόουμπιζ σε ηλικία 12 ετών, στο νάιτκλαμπ της μητέρας της στο Λας Βέγκας. Έφηβη ακόμη, έπαιξε στην ταινία Shampoo το 1975. Αξιομνημόνευτη ήταν επίσης η ερμηνεία της στην ταινία "Οταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι", όπου έπαιζε τη φίλη της πρωταγωνίστριας Μεγκ Ράιαν. Η ζωή της ωστόσο σημαδεύτηκε από τις καταχρήσεις και τις ταραχώδεις ερωτικές σχέσεις της. Είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή και για πολλά χρόνια έδινε μάχη με τον εθισμό της στην κοκαΐνη και τα παυσίπονα. Οταν έπαιζε στην ταινία "Οι ατσίδες με τα μπλε", γνώρισε και αρραβωνιάστηκε τον Νταν Ακρόιντ, τον οποίο όμως χώρισε για χάρη του συνθέτη και τραγουδιστή Πολ Σάιμον. Είχε αποκτήσει μία κόρη από τη σχέση της με τον ατζέντη Μπράιαν Λουρντ.

"Δεν έχω λόγια. Συντετριμμένος" έγραψε στο Twitter ο στενός φίλος και συμπρωταγωνιστής της, Μαρκ Χάμιλ. "Ενα λαμπρό ταλέντο και φως έσβησε", σχολίασε ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο πρωταγωνιστής της σειράς "Σταρ Τρεκ". Ο σκύλος της ο Γκάρι, την αποχαιρέτισε με τον δικό του τρόπο μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter: "Η μαμά έφυγε. Σ` αγαπώ Κάρι Φίσερ".

Keywords
Τυχαία Θέματα