Κρίση στη “συγκυβέρνηση” των κατεχομένων

Για κρίση μεταξύ των “συγκυβερνώντων” ΔΚ και ΚΕΕ κατά την τελευταία συνεδρία της “ολομέλειας” της “βουλής” σήμερα και στη συζήτηση τροποποίησης του “νόμου” για τις ιδιωτικοποιήσεις ώστε να καλυφθούν από το “κράτος” οι αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων στις τ/κ “αερογραμμές”, την “εταιρεία” αεροπορικών υπηρεσιών και την “εταιρεία” βιομηχανικού εμπορίου (Ετi), πρώην “κρατικές εταιρείες”, γράφουν τ/κ ιστοσελίδες.

Η “πρόταση νόμου” εγκρίθηκε με τις ψήφους των “βουλευτών” του ΚΕΕ

και του ΡΤΚ, αφού το ΔΚ αποχώρησε από την “ολομέλεια”, με τον “αναπληρωτή πρωθυπουργό” και “υπουργό δημοσιονομικών”, Σερντάρ Ντενκτάς να δηλώνει ότι η πρόταση δεν συνάδει με τη δημοσιονομική πειθαρχία και εάν περάσει από τη “βουλή” το 2017 δεν θα μπορούν να κάνουν ούτε μία πρόσληψη στο “δημόσιο”, ενώ θα έχει επιπτώσεις στο οικονομικό πρωτόκολλο (με την Άγκυρα) και δεν θα μπορέσουν να λάβουν ενίσχυση (από την Τουρκία). “Εάν περάσει η πρόταση θα διαλυθούμε, δεν μπορώ να εγκρίνω κάτι τέτοιο”, φέρεται να δήλωσε ο Σερντάρ Ντενκτάς, απορρίπτοντας την πρόταση και εγκαταλείποντας αυτός και οι “βουλευτές” του την αίθουσα.

Ανεβαίνοντας στο βήμα πριν την ψηφοφορία, ο “πρωθυπουργός” Χουσείν Οζγκιουργκιούν δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του ΔΚ, δεν θέλει να προκαλέσει κρίση στη “συγκυβέρνηση”, αλλά δεν θα αλλάξουν γνώμη καθώς την απόφαση για κατάθεση της συγκεκριμένης πρότασης έλαβε πλειοψηφικά του δικό του κόμμα, όπως είπε. Εγώ, είπε, υπέγραψα το οικονομικό πρωτόκολλο, εγώ το εφαρμόζω. Εάν δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα θα “αφήσω τα καθήκοντά μου”, υπογράμμισε.

Εάν η “κυβέρνηση” κολλήσει, κόλλησε, εάν είναι “εκλογές, εκλογές, δεν θα αλλάξουμε την απόφασή μας”, κατέληξε.

Η έγκριση της “πρότασης νόμου” από την “ολομέλεια” έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από συντεχνιακούς και εργαζομένους στις προαναφερόμενες εταιρείες, που έχουν κλείσει εδώ και χρόνια από την “κυβέρνηση”, με τους εκπροσώπους των συνδικάτων να φωνάζουν “σας ευχαριστούμε όλους εκτός από τον Σερντάρ Ντενκτάς”.

Σημειώνεται ότι εργαζόμενοι στις τρεις πρώην “κρατικές εταιρείες” διεξάγουν εδώ και 3 χρόνια αγώνα με εκδηλώσεις διαμαρτυρίες και άλλες ενέργειες για αποζημιώσεις και ανέλιξη, για όσους απορροφήθηκαν από άλλους τομείς του “δημοσίου”.

Σε χθεσινή ανταπόκριση από τα κατεχόμενα η τουρκική “Μιλλιέτ” γράφει ότι η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει την “κυβέρνηση” για τυχόν αποτυχία στην προσπάθεια μεταρρυθμίσεων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η “κυβέρνηση” ΚΕΕ – ΔΚ έχει αποτύχει να εφαρμόσει το “δομικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων” και αυτό έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.

Η “κυβέρνηση” ΚΕΕ – ΔΚ φέρεται να αναβάλλει την εφαρμογή του προγράμματος, επικαλούμενη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό ή τις “ισορροπίες” στη “χώρα”. Ωστόσο, η Άγκυρα έχει προειδοποιήσει δύο φορές μέχρι τώρα την “κυβέρνηση” και οι ενισχύσεις/ επιχορηγήσεις της Τουρκίας σε πολλούς τομείς στο ψευδοκράτος ίσως τεθούν σε κίνδυνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα