CYTA: Η άλλη όψη της έκθεσης του Γ. Ελεγκτή

Απάντηση σε συγκριμένες αναφορές της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για τον οργανισμό, δίνει η CYTA, η οποία παράλληλα κάνει λόγο για δημοσίευση αποσπασματικών θέσεων της έκθεσης στον τύπου, που στόχο έχουν το να πληγεί το κύρος του οργανισμού.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της CYTA

Αναφορικά με αποσπασματικές θέσεις της ετήσιας έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, που δημοσιεύθηκαν και σχολιάστηκαν στον τύπο, η Cyta

σημειώνει τα ακόλουθα:

Η Cyta οφείλει να λειτουργεί με καθαρή επιχειρηματική λογική και, μέσα σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού, να λαμβάνει αποφάσεις που οδηγούν σε ανάπτυξη και ισχυροποίηση της μεγάλης αξίας της, υπέρ του ευρύτερου οφέλους των μετόχων της. Αυτοί είναι όλοι οι Κύπριοι πολίτες. Ο Οργανισμός σέβεται τις απόψεις του Γενικού Ελεγκτή και τις αξιολογεί, στην προσπάθειά του να βελτιώσει τη λειτουργία του. Σε ορισμένα όμως ζητήματα, ο Οργανισμός έχει διαφορετικές θέσεις, τις οποίες και έχει τεκμηριώσει με επιχειρήματα. Η σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής επιχειρηματικής πρακτικής και των συναφών αποφάσεων που απαιτούνται για τη διαχείρισή της, διαφέρει από την, εκ των υστέρων, προσέγγιση των δεδομένων. Το Συμβούλιο του Οργανισμού έχει προτάξει το ζήτημα εξυγίανσης και διαφάνειας σε όλα τα επίπεδα και τομείς διοίκησης και διεύθυνσης. Μόνο μία υγιής Cyta μπορεί να είναι και δυνατή Cyta. Τα αποτελέσματα της νέας φιλοσοφίας διοίκησης, που βασίζεται στις αρχές της ορθής εταιρικής διακυβέρνησης, είναι ήδη χειροπιαστά. H Cyta έχει εισέλθει σε νέο δρόμο.Μεμονωμένα δημοσιεύματα αποσπασματικών θέσεων της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, επιχειρούν να δώσουν αυθαίρετες ερμηνείες και να δημιουργήσουν μία στρεβλή εικόνα για την πορεία του Οργανισμού και του έργου που έχει γίνει, ακόμα και μέσα από μια συστηματική προσπάθεια σπίλωσης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας προσώπων σε θέσεις ευθύνης, για θέματα τα οποία έχουν ήδη απαντηθεί από τον Οργανισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι αποσιωπούνται σημαντικά σημεία της έκθεσης, που καταγράφουν συγκεκριμένες επιτυχίες και θετικά αποτελέσματα στην υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής της Cyta σε Κύπρο και Ελλάδα. Η επιδιωκόμενη αλλοίωση της θετικής πορείας έχει ξεκάθαρη στόχευση: Να πλήξει το κύρος του Οργανισμού και την προσπάθεια διατήρησης της αξίας του, απέναντι στη μεγάλη πρόκληση των αποκρατικοποιήσεων και της προσέλκυσης στρατηγικού επενδυτή.

Ο Οργανισμός είναι ανοικτός σε κάθε καλόπιστη κριτική που τον βοηθά να βελτιωθεί και να γίνει καλύτερος. Οποιαδήποτε, όμως, μεθόδευση απαξίωσης της Cyta, θα βρει απέναντί της τη διοίκηση, τη διεύθυνση, τους εργαζομένους και το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα