Buffer Fringe: Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών

Διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe, από το Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία, μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου,2016.


Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ στην Κύπρο που χρησιμοποιεί τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες ως ένα ισχυρό εργαλείο για τη διαμόρφωση νέων πολιτιστικών ταυτοτήτων. Ως μια σταθερά εξελισσόμενη διοργάνωση, βελτιώνεται συνεχώς προσφέροντας πρωτοποριακές και πειραματικές παραστάσεις από ολόκληρη την Κύπρο.

Για πρώτη φορά συμμετέχουν φέτος στο Φεστιβάλ και καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

Το φεστιβάλ Buffer Fringe δημιουργεί ένα χώρο που αμφισβητεί τα γεωγραφικά και καλλιτεχνικά όρια, ένα χώρο που γιορτάζει την καλλιτεχνική ρευστότητα. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστεί να μεταμορφώσει φυσικούς και συμβολικούς χώρους στην πόλη, προκαλώντας το κοινό και τους καλλιτέχνες να βιώσουν τα όρια και τα περιθώρια στην καθημερινότητά τους.

Με την εισαγωγή νέων προοπτικών, το Buffer Fringe επιζητεί να θέσει σε κίνηση τη θετική αλλαγή στην Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία, σε ταλέντα από την Κύπρο και το εξωτερικό, να εκφράσουν όσα, συνήθως, μένουν ανείπωτα.


Το Σπίτι της Συνεργασίας μαζί με την καλλιτεχνική επιτροπή έχουν σκαρώσει ένα φεστιβάλ γεμάτο φρεσκάδα, με 8 διαφορετικά είδη παραστατικών τεχνών. Σε 3 μέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικούς από τους πιο πρωτοποριακούς καλλιτέχνες, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Επιπρόσθετα, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις το κοινό θα μπορεί να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει τους καλλιτέχνες.

Συνοψίζοντας 3 ημέρες, 10 εξαιρετικές παραστάσεις και ένα φαντασμαγορικό καταληκτικό πάρτι, όλα δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα