Avaaz: Να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους Έλληνες νησιώτες

Πρωτοβουλία με στόχο να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους του Αιγαίου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ξεκίνησε η διαδικτυακή πλατφόρμα Avaaz.com.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στην Κύπρο, η διαδικτυακή πλατφόρμα αναφέρει στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής ότι «ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Απλοί άνθρωποι, κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου

έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε οικογένειες προσφύγων που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο. Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι… είναι εκεί για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από την παγωμένη θάλασσα, να τους δώσουν στεγνά ρούχα, νερό, φαγητό. Με τις πράξεις τους έχουν γίνει παράδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης που έχει αγγίξει όλο τον πλανήτη».

«Ας υπογράψουμε το ψήφισμα για να ζητήσουμε τη βράβευση των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου με το Νόμπελ Ειρήνης, για την ανθρωπιά τους και τη γενικότερη συμβολή τους στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», σημειώνεται.

Για να δώσουμε το μήνυμα, προστίθεται, «ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που συναισθάνονται, που συμπάσχουν και αγαπούν».

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ψηφίσουν στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://secure.avaaz.org/el/nobel_to_greek_islanders/?fpla

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα