ΕΔΕΚ κατά Λουκαΐδη για δηλώσεις του για περιουσιακό

Η ΕΔΕΚ ασκεί έντονη κριτική στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργο Λουκαΐδη με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου στο Μεσημέρι και Κάτι για το κεφάλαιο του περιουσιακού στο Κυπριακό.

Ο κ. Λουκαΐδης διερωτήθηκε "πόσοι πρόσφυγες θα διεκδικήσουν να πάνε πίσω στα σπίτια του όταν αρκετοί είναι ήδη νεκροί;". Η ΕΔΕΚ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι το δικαίωμα στην

περιουσία δεν απαλλοτριώνεται έστω κι αν ο αρχικός ιδιοκτήτης δεν βρίσκεται στη ζωή.

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ

Το πρόσφατο πολιτικό ατόπημα του κ. Λουκαΐδη (με την εξίσωση της κρατικής τρομοκρατίας της Τουρκίας, τις εν ψυχρώ δολοφονίες και βιασμούς αμάχων από τους Τούρκους με όσα διέπραξαν σε βάρος Τουρκοκυπρίων εγκληματικά στοιχεία) θέλαμε να πιστεύουμε ότι πιθανό να ήταν μεμονωμένο και εκ παραδρομής.

Οι σημερινές του τοποθετήσεις στη εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα («πόσοι θα διεκδικήσουν να πάνε πίσω στα σπίτια τους όταν είναι ήδη νεκροί;») δυστυχώς μας υποχρεώνουν να αναθεωρήσουμε την άποψη μας και να εκτιμήσουμε ότι πια αποτελεί την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η ηγεσία του ΑΚΕΛ στο κυπριακό.

Όφειλε να γνωρίζει η ηγεσία του ΑΚΕΛ ότι με βάση τις διεθνείς συνθήκες ο εποικισμός, ως έγκλημα πολέμου, δεν νομιμοποιείται όσα χρόνια και να περάσουν, ούτε και οι απόγονοι των εποίκων νομιμοποιούνται έστω και αν έχουν γεννηθεί στην Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και για το δικαίωμα της περιουσίας το οποίο δεν απαλλοτριώνεται έστω και αν ο αρχικός ιδιοκτήτης δεν βρίσκεται εν ζωή. Το δικαίωμα της περιουσίας μεταβιβάζεται νομότυπα στους απογόνους του από γενιά σε γενιά.

Εάν τώρα κάποιοι με την επικάλυψη της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας προωθούν λύση συνομοσπονδίας, (που αποτελεί συγκαλυμμένη μορφή, όχι απλά διχοτόμησης αλλά, επικυριαρχίας της Τουρκίας επί του συνόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας), να έχουν το θάρρος και την τόλμη να το πουν δημόσια στο λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα