Australian Open: Ο Τζόκοβιτς περιμένει μάχη στον τελικό

Τρεις φορές έχει συναντηθεί με τον Άντι Μάρεϊ στον τελικό του Australian Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς και έχει ισάριθμες νίκες. Πόσο πιθανό είναι, λοιπόν, να υποτιμήσει τη «δίψα» του Βρετανού στην αυριανή τέταρτη αναμέτρησή τους;

«Έχω βρεθεί σε παρόμοια θέση, να μην έχω κερδίσει συγκεκριμένα τουρνουά, όπως το Roland Garros, κόντρα σε παίκτες σαν τον Ναδάλ που κυριαρχούσε εκεί»,

απάντησε σχετικά ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο. «Άρα καταλαβαίνω την επιθυμία και θέλησή του για νίκη. Σίγουρα δεν τον υποτιμώ. Καμία αμφιβολία για αυτό. Νιώθω τρομερό σεβασμό και θαυμασμό για ό,τι έχει πετύχει στην καριέρα του. Είναι έναν χρόνο μεγαλύτερός μου, άρα μεγαλώσαμε μαζί. Έχουμε παρόμοιο στυλ και είναι ωραίο που συνεχίζεται το rivalry και παίζουμε για τους μεγαλύτερους τίτλους».

Πού πιστεύει ο 28χρονος Σέρβος ότι θα κριθεί το παιχνίδι; «Περιμένω να γίνει μάχη, όπως πάντα. Πολύ απαιτητικό ματς. Πολλά ράλι, ανταλλαγές χτυπημάτων. Δεν είναι μυστικό το πώς παίζουμε μεταξύ μας. Μοιάζει το παιχνίδι μας, οπότε το θέμα είναι ποιος θα κυριαρχήσει στην baseline. Θεωρώ επίσης ότι σημαντικό στοιχείο είναι και το σερβίς. Και οι δύο θα προσπαθήσουμε να έχουμε υψηλό ποσοστό στο πρώτο σερβίς, για να μην επιτρέψουμε την επίθεση στο δεύτερο. Μετράει και η τακτική, όπως και ο χειρισμός των συναισθημάτων στη σπουδαιότητα του αγώνα».

Να τονίσουμε, πάντως, ότι μετά τον τελικό του Wimbledon το 2013, ο Νόλε έχει σημειώσει 10 νίκες σε 11 αγώνες με τον Μάρεϊ! Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο τον λύγισε στον τελικό του Μόντρεαλ τον περασμένο Αύγουστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα