Νίκη ελπίδας

Νίκη που της επιτρέπει να ελπίζει στην διεκδίκηση του τίτλου αλλά και που της δίνει σοβαρό προβάδισμα στην κατάκτηση της 2ης θέσης στην τελική κατάταξη πέτυχε το βράδυ της Παρασκευής η ΑΣΣ ΣΠΕΣ Στροβόλου. Σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ ΟΠΑΠ αντρών η ΣΠΕΣ, μετά από καλή εμφάνιση –ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο- επιβλήθηκε στο ντέρμπι της αγωνιστικής του Παρνασσού

Στροβόλου με 27-17.
Όλα τα λεφτά στο παιγνίδι ήταν στο πρώτο ημίχρονο όπου οι δύο αντίπαλες πρόσφεραν σπουδαίο και χορταστικό θέαμα στους φίλους του αθλήματος που γέμισαν ασφυκτικά το κλειστό του Λυκείου Στροβόλου και που με την παρουσία τους έστειλαν το μύνημα πως, στα ανταγωνιστικά παιγνίδια οι φίλοι του χάντμπολ δηλώνουν παρών.

Πέραν από την παρουσία του κόσμου και την ζεστή ατμόσφαιρα, όλα στο ξεκίνημα του αγώνα ... μύριζαν ντέρμπι. Δύναμη και πάθος στις άμυνες, ανταγωνιστικότητα στο παιγνίδι και μια εναλλαγή στη διακύμανση του σκορ που έσπαγε ... κόκκαλα (5-3, 5-7, 10-8)! Οι «λεπτομέρειες» ήταν αυτές που έδωσαν την ευκαιρία στην ΣΠΕΣ να προηγηθεί στο ημίχρονο με 11-9. Και οι πιο σημαντικές από αυτές ήταν οι δύο αποκρούσεις πέναλτι του τερματοφύλακα Παναγιώτη Ρούσου αλλά και τα 4 διαδοχικά γκολ του Αντρέα Ιωάννου, που χάλασαν το ισοζύγιο των δύο ομάδων στην επίθεση.

Στην επανάληψη ωστόσο, η αγωνία τέλειωσε νωρίς. Με «κλεψίματα» στην άμυνα που της έδωσαν την ευχέρεια να πετύχει εύκολα γκολ στην κόντρα, η ΣΠΕΣ καθάρισε ουσιαστικά το παιγνίδι σε ένα πεντάλεπτο (14-9). Παρόλο ότι υπήρχε ο χρόνος για την ανατροπή οι παίκτες του Παρνασσού δεν έδειξαν να έχουν την εμπειρία και την καλή ψυχολογία να παλέψουν για να γυρίσουν τα σε βάρος τους δεομένα. Ούτε είχαν τις απαραίτητες επιλογές στην επίθεση, αφού από νωρίς έχασαν από τραυματισμό τον Ρένο Παπανικολάου (από την ΣΠΕΣ αισθητή ήταν η απουσία του επίσης τραυματία Μπότσαρη) έτσι το ντέρμπι πήρε τον δρόμο του. Η ΣΠΕΣ επέβαλε το παιγνίδι της κι έφτασε στο τέλος σε μια σχετικά εύκολη νίκη (27-17) που, στο παρών στάδιο της επιτρέπει να βλέπει εκ του ασφαλούς την κατάκτηση της προνομιούχας 2ης θέσης. Η νίκη, «κόλλησε» με την επιστροφή στην αγωνιστική δράση (13 μήνες αποχή) του αρχηγού της ΣΠΕΣ Σάββα Ζωγράφου.

Τα τέρματα της ΣΠΕΣ σκόραραν οι Α. Γεωργίου 7, Ν. Μιχαηλίδης 1, Ν. Γεωργίου 1, Χρ. Χρυσάνθου 2, Ν. Στυλιανού 2, Γ. Χριστοδούλου 3, Μ. Τσεριώτης 2, Α.

Χαραλάμπους 3, . Μπρούντζος 1, Α. Ιωάννου 4 και Σ. Ζωγράφος 1. Για τον Παρνασσό σκόραραν οι Χρ. Χατζηεδραίμ, Ι. Ιωαννίδης 3, Α. Μάρκου 1, Α. Κωνσταντίνου 1, Στ. Γεωργίου 1, Χρ. Χατζησωτηρίου 2, Κ. Χατζηεφραίμ 3 και Κ. Μακρής 1.

Η συνέχεια
Το πρωτάθλημα συνεχίζεται σήμερα Σάββατο με άλλες δύο αναμετρήσεις. Στο πιο σημαντικό παιγνίδι ο Προοδευτικός Πάφου υποδέχεται στην έδρα του την ΕΝ Αγίου Αθανασίου, ενώ η πρωτοπόρος ομάδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Μαυρομάτη Αγίου Παύλου.

Συνοπτικά οι αγώνες:
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΑΓ. Π - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΑΝ/ΜΙΟ Κ
ΓΗΠ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΩΡΑ 15.00
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΕΥΤΗΣ – ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΒΑΣΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ – ΑΝΘΗ ΚΛΕΟΜΕΝΟΥΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ Π – Ε.Ν. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΓΗΠ. ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΦΟΥ ΩΡΑ 17.00
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΔΗΣ – ΜΑΡΙΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ – ΣΥΛΒΙΑ ΧΑΜΠΙΑΟΥΡΙΔΟΥ – ΜΑΡΙΑ ΚΚΕΛΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ 8 254-147 16
2. ΑΣΣ ΣΠΕΣ 9 255-193 14
3. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 9 221-221 10
4. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ 8 202-266 6
5. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ 8 139-189 2
6. ΕΝ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 8 159-213 2

Keywords
Τυχαία Θέματα