Aστυνομία: Συνεχής η δράση μας για τα θανατηφόρα

Συνεχής, στοχευμένη και σε δύο βασικούς άξονες είναι η δράση της Αστυνομίας στο θέμα της αποτροπής θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, δηλώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ασστυνομίας, Αντρέας Αγγελίδης, με αφορμή τις τελευταίες θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις.

Ο πρώτος άξονας αφορά στον τομέα της ενημέρωσης/διαφώτισης σε οργανωμένα σύνολα και φορείς, καθώς επίσης και σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς. Όσον αφορά την ενημέρωση για την οδική ασφάλεια σε εθνοφρουρούς, έχει καταρτιστεί πρόγραμμα και γίνονται αρκετές επισκέψεις σε στρατόπεδα,

οι οποίες και θα συνεχιστούν.

Ο δεύτερος άξονας, καλύπτει την έντονη παρουσία της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο με στοχευμένες εκστρατείες σε παγκύπριο επίπεδο, καθώς και ελέγχους με στόχο πάντοτε την πρόληψη με ιδιαίτερη έμφαση τις σοβαρότερες αιτίες των θανατηφόρων και σοβαρών δυστυχημάτων. Τα αποτελέσματα αυτών των εκστρατειών αναφέρονται στα Δελτία Τύπου που ανακοινώνονται σε τακτική βάση.

«Με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου, την περασμένη εβδομάδα ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου κ. Γιαννάκης Χαραλάμπους, είχε συνάντηση με τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Επαρχιών, τους Υπευθύνους του Κλάδων Τροχαίας και τους Υπεύθυνους Υπαίθρου, όπου εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και τέθηκε μεταξύ άλλων, άμεσα σε εφαρμογή Στρατηγικό Σχέδιο για έλεγχο του δευτερεύοντος οδικού δικτύου, με έντονη παρουσία της Αστυνομίας», σημειώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης.

Καταλήγοντας, τονίζει πως έχοντας υπόψιν ότι κατά κύριο λόγο, τα αιτία των θανατηφόρων ή και άλλων σοβαρών τροχαίων οδικών συγκρούσεων, αποτελεί ο ανθρώπινος παράγοντας, οι ενέργειες και δράσεις μας θα εντατικοποιηθούν περαιτέρω και παράλληλα μελετούνται διάφοροι άλλοι τρόποι και εισηγήσεις, έτσι ώστε να υπάρξει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου σε συνεργασία και με την Εθνική Φρουρά, οργανωμένα σύνολα και άλλους φορείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα