Αυξάνονται οι εθελοντές εθνοφύλακες της Εθνικής Φρουράς ΦΩΤΟ

Σημαντικός είναι ο αριθμός των εθνοφυλάκων που αιτήθηκαν να παρατείνουν την υπηρεσία τους για το 2016.

Ο αριθμός των αιτημάτων από εθνοφύλακες για συνέχιση της υπηρεσίας τους σε εθελοντική βάση ή παράταση της εθελοντικής υπηρεσίας ανήλθε φέτος στις 1286 συνεχίζοντας την αυξητική του πορεία των τελευταίων χρόνων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2012 υπήρξαν 928 αιτήματα εθελοντικής υπηρεσίας, οπότε σε σχέση με φέτος καταγράφεται μια αύξηση περίπου 38%.

Πρόκειται για αιτήσεις από εθνοφύλακες για τους οποίους ολοκληρώνεται η χρονιά κατά την οποία συμπλήρωσαν το 50ό έτος της ηλικίας

τους και, ενώ δικαιούνται οριστική απόλυση από την εθνοφυλακή, αιτούνται να παρατείνουν την υπηρεσία τους εθελοντικά για άλλον ένα χρόνο. Σημειώνεται ότι αυτό μπορεί να το αιτηθούν, εφόσον υποβάλουν μέσω της μονάδας τους στο ΓΕΕΦ υπεύθυνη δήλωση και ιατρική βεβαίωση ικανότητας υπηρεσίας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Άμυνας, η προσφορά των εθνοφυλάκων κρίνεται μεγάλης σημασίας για την εθνική φρουρά.

Θέλοντας να τιμήσει τους εθελοντές εθνοφύλακες για την πολύχρονη προσφορά τους, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης απένειμε την περασμένη εβδομάδα τιμητικά διπλώματα και εμβλήματα σε σημαντικό αριθμό εθελοντών εθνοφυλάκων. Σε ομιλία του στην τελετή, ο Χριστόφορος Φωκαΐδης, εξαίροντας τη συνεισφορά των εθνοφυλάκων, επισήμανε ότι με το αίσθημα φιλοπατρίας που τους διακρίνει και την αδιάλειπτη ανιδιοτελή προσφορά προς την πατρίδα για δεκαετίες, αποτελούν το καλύτερο πρότυπο για τους στρατεύσιμους νέους μας.

Τα τιμητικά εμβλήματα χωρίζονται σε τρεις τάξεις: εμβλήματα Α΄ Τάξεως, τα οποία απονέμονται σε εθελοντές εθνοφύλακες που έχουν συνεχή υπηρεσία οκτώ χρόνια), Β΄ Τάξεως (για εθελοντές εθνοφύλακες με συνεχή υπηρεσία έξι χρόνια) και Γ΄ Τάξεως (για εθελοντές εθνοφύλακες με συνεχή υπηρεσία τρία χρόνια).

Keywords
Τυχαία Θέματα