Aντόνιο Κόντε - Ντιέγο Σιμεόνε: μια ιστορία θα σας πω...

Από το Πίζα - Λέτσε, το όχι και τόσο μακρινό 1990, στο Τσέλσι - Ατλέτικο του 2017. Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω για να δούμε την πρώτη κόντρα του Αντόνιο Κόντε με τον Ντιέγο Σιμεόνε.

Σπουδαίοι προπονητές σήμερα, μεγάλοι ποδοσφαιριστές αμφότεροι στα νιάτα τους. Απόψε θα συναντηθούν στο «Wanda Metropolitano» της Μαδρίτης και την ώρα που ο ένας θα πλησιάσει τον άλλον για να ανταλλάξουν χειραψία, λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα των ομάδων τους για το Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως η σκέψη τους να πάει 27 χρόνια πίσω, τότε που ακόμα κλοτσούσαν το τόπι και είχαν τεθεί αντιμέτωποι ως ποδοσφαιριστές.

Στις

16 Σεπτεμβρίου 1990, η Πίζα υποδέχθηκε τη Λέτσε. Ο Σιμεόνε ήταν 20 χρόνων και μόλις είχε πάρει μεταγραφή στην Ιταλία. Είχε παίξει τρία χρόνια στη Βελέζ Σάρσφιλντ και η Πίζα του Μιρτσέα Λουτσέσκου του έδωσε την ευκαιρία να ταξιδέψει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη.

Ο Κόντε, εννέα μήνες μεγαλύτερος από τον Αργεντινό, είχε κάνει ήδη τη θητεία του στα τμήματα υποδομών της Λέτσε και είχε προωθηθεί στη μεγάλη ομάδα (στα 16, με τον Μαζίνιο στον πάγκο, είχε ήδη αγωνιστεί στους μεγάλους), στην οποία θα έμενε για άλλον έναν χρόνο, πριν πάρει την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους, για να γίνει τελικά θρύλος της «Γηραιάς Κυρίας», στην οποία αγωνίστηκε 13 χρόνια.

Πίζα - Λέτσε, λοιπόν. Ο Σιμεόνε πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ και συνέβαλε στην άνετη νίκη της ομάδας του με 4-0. Δύο νεαροί ποδοσφαιριστές τότε, οι οποίοι είχαν πολλά κοινά στοιχεία, όπως φάνηκε στην πορεία της καριέρας τους. Δυναμικοί και παθιασμένοι και οι δυο, ξεχώριζαν για το δυνατό παιχνίδι τους.

Θα συναντηθούν και άλλες φορές από τότε, καθώς ο Κόντε συνέχιζε στη Γιουβέντους και ο Αργεντινός, αφού έκανε ένα... διάλειμμα στην Ισπανία, φόρεσε τη φανέλα της Ίντερ και της Λάτσιο.

Οι πορείες τους ήταν παράλληλες. Εγκατέλειψαν το ποδόσφαιρο και από το 2011 έγιναν προπονητές, έχοντας έκαστος αφήσει το στίγμα του σε ομάδες. Ο Σιμεόνε είναι αυτός που «έφτιαξε» την Ατλέτικο Μαδρίτης των τελευταίων ετών, με τις συμμετοχές σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ και την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ και του πρωταθλήματος Ισπανίας.

Ο Κόντε, από την άλλη, οδήγησε τη Γιουβέντους σε τρία πρωταθλήματα Ιταλίας, αλλά και πέρσι την Τσέλσι στον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, στην πρώτη σεζόν του μάλιστα στον πάγκο των «μπλε».

Κι έτσι, 27 χρόνια μετά την πρώτη... συνάντησή τους, ήρθε η ώρα ο Αργεντινός και ο Ιταλός να αναμετρηθούν και ως προπονητές...

Keywords
Τυχαία Θέματα