Aναστασιάδης: Είμαστε λίγο πριν την έξοδο από το μνημόνιο

Ευρισκόμεθα επί θύρες για να εγκαταλείψουμε το πρόγραμμα, δήλωσε σε αποκλειστική του συνέντευξη στο Μεσημέρι και Κάτι του Sigma, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «διεκδικούμε, κερδίζουμε και προχωρούμε».

Ερωτηθείς κατά πόσο το «όχι» του ελληνικού λαού ανοίγει το δρόμο και στην Κύπρο για να διεκδικήσει κάποια πράγματα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι αυτό είναι λαϊκισμός.

«Να διεκδικίσουμε τί;», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος στην απάντηση του, τονίζοντας

ότι ήδη εβρισκόμεθα επί θύρες για να εγκαταλείψουμε το πρόγραμμα.

«Είναι ορισμένες αλλαγές οι οποίες ήταν και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης μας και οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες για τον εκσυγχρονισμό του κράτους. Συνεπώς να διαπραγματευτούμε τί; Ήδη αποκτήσαμε την ικανότητα να δανειζόμαστε από τις αγορές που είχαμε αποκλειστεί από τον Μάιο του ‘11 προχωρούμε με συνεχείς θετικές αξιολογήσεις ενώ συνεχείς είναι και οι αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος. Να διαπραγματευτώ τί;», είπε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει τα ψηλά ποσοστά ανεργίας, ανέφερε ότι οι φορολογίες μειώνονται συνεχώς ενώ η πειθαρχημένη και συγκροτημένη πολιτική έδωσε αξιοπιστία και στο πολιτικό προσωπικό της χώρας έναντι των θεσμών, αλλά γενικότερα αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία του κράτους και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Συνέδεσε το θέμα της ανεργίας με τις επενδύσεις, αναφέροντας ότι από την πλευρά του το κράτος προχωρεί στην υλοποίηση σημαντικών ώριμων έργων τα οποία βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Όσο αφορά το θέμα της μείωσης της ανεργίας, σταθεροποιήθηκε σε πτωτικές τάσεις. Υπήρχε ένας ανοδικός δείκτης εδώ και 6 μήνες σταθεροποιήθηκε. Με το ΕΕΕ το κράτος κατάφερε να σταθεί δίπλα από τις ευάλωτες ομάδες με στοχευμένη πολιτική. Με την εφαρμογή του διαφάνηκαν στρεβλώσεις οι οποίες διορθώθηκαν», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα