Μπροστά το Brexit σε όλες τις νέες δημοσκοπήσεις

Σαφή ενίσχυση και προβάδισμα της πρόθεσης ψήφου υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times.

Συγκεκριμένα, το 46% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του Brexit, ποσοστό ενισχυμένο κατά τρεις μονάδες, έναντι 39% που υποστηρίζει την παραμονή στην ΕΕ, ποσοστό μειωμένο επίσης κατά τρεις μονάδες.

Στο 11% είναι οι αναποφάσιστοι, ενώ ένα ποσοστό 4% δηλώνουν ότι σκοπεύουν να απέχουν.

Αν εξαιρεθούν όσοι απαντούν «δεν ξέρω» και «δε θα ψηφίσω», το Brexit στηρίζεται από το 54% των ερωτηθέντων και η παραμονή από το 46%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης που λαμβάνει το Brexit στις δημοσκοπήσεις της YouGov για τους Times από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά προβάδισμα αποκτά το Brexit και στη νεότερη εβδομαδιαία δημοσκόπηση της ORB για την Daily Telegraph, που χρησιμοποιεί ως μέτρο τα ποσοστά μεταξύ αυτών που δηλώνουν ότι σίγουρα θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Η έξοδος από την ΕΕ συγκεντρώνει το 49% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 48% της παραμονής.

Στο σύνολο των απαντήσεων η παραμονή στην ΕΕ προηγείται, αλλά με μειωμένη διαφορά – με 49% έναντι 44% του Brexit, την ώρα που η διαφορά βρισκόταν στις 12 ποσοστιαίες μονάδες πριν από μία εβδομάδα.

Το απόγευμα της Δευτέρας δύο δημοσκοπήσεις για λογαριασμό της εφημερίδας Guardian, μία διαδικτυακή και μία τηλεφωνική, επέστρεψαν το ίδιο αποτέλεσμα: 53% υπέρ του Brexit έναντι 47% για την παραμονή.

Εν τω μεταξύ η εφημερίδα Sun τάσσεται σήμερα υπέρ του Brexit, υποστηρίζοντας ότι η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τις «δικτατορικές Βρυξέλλες».

Από τη Δευτέρα τα ηνία της εκστρατείας υπέρ της παραμονής έχουν αναλάβει οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης, σε μια προσπάθεια να πείσουν τους ψηφοφόρους τους, οι οποίοι θεωρούνται κρίσιμο κομμάτι του εκλογικού σώματος, να απορρίψουν το Brexit. Σήμερα ομιλία θα πραγματοποιήσει ο ηγέτης του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, που έχει κατηγορηθεί για αναιμική στήριξη της εκστρατείας, ενώ παράλληλα θα κινητοποιηθεί ολόκληρο το σκιώδες υπουργικό συμβούλιο και παλαιά μεγάλα ονόματα των Εργατικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα