Φυλάκιση 1-3 μήνες σε 6 Βρετανούς για τα επεισόδια στο EURO

Σε φυλάκιση από έναν έως τρεις μήνες καταδικάστηκαν έξι Βρετανοί οπαδοί που συμμετείχαν στα σοβαρά επεισόδια στη Μασσαλία πριν τον αγώνα της εθνικής τους με τη Ρωσία και παράλληλα τους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Γαλλία για δυο χρόνια.

Ανάμεσά τους και ένας 20χρονος που θα περάσει δυο μήνες στη φυλακή επειδή πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι κατά αστυνομικού. Ο πατέρας του 20χρονου χαρακτήρισε την καταδίκη φάρσα ενώ η συνήγορος του υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι

χρησιμοποιήθηκαν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι.

Όπως μεταδίδει το Euronews, η δικηγόρος Μαριόν Ντουτάρ είπε πως πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη για παραδειγματισμό για να στείλουν ένα μήνυμα. “Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του Euro και ίσως στοχεύουν να αποθαρρύνουν και να αποτρέψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές αλλά και να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους τους οπαδούς που σκέφτονται πιθανώς να συμπεριφερθούν βίαια”, είπε.

Συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα. Ακόμα τέσσερα, ένας Αυστριακός και τρεις Γάλλοι θα οδηγηθούν στο εδώλιο.

Από την άλλη, ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι κανείς Ρώσος οπαδός δεν οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Μασσαλίας, περίπου 150 Ρώσοι χούλιγκαν, καλά εκπαιδευμένοι και οργανωμένοι σε ομάδες, πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια αλλά κατάφεραν να διαφύγουν. Δυο Ρώσοι συνελήφθησαν γιατί εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και απελάθηκαν.

Στα επεισόδια τραυματίστηκαν σοβαρά περισσότερα από 35 άτομα ενώ ένας 50χρονος Βρετανός παραμένει σε κώμα με βαριές κρανιοεγκεφαλικές βλάβες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα