AEK: Στατιστικά που δείχνουν… Ευρώπη!

Όταν φέτος έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Τόμας Κρίστιανσεν 24 ποδοσφαιριστές, τότε αυτό από μόνο του λέει πολλά. Λέει ότι αυτή η ομάδα έχει το βάθος για να πρωταγωνιστεί.

Επτά από αυτούς έχουν πάνω από είκοσι συμμετοχές και σ’ αυτούς βασίστηκε η τεχνική ηγεσία. Πάντα σε μια ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις πρέπει να υπάρχει ένας βασικός κορμός και ομοιογένεια. Πρέπει επίσης αυτοί που κατά διαστήματα αντικαθιστούν εκείνους που απουσιάζουν για διάφορους λόγους, να έχουν το ίδιο στυλ και τρόπο παιχνιδιού. Αυτό υπήρχε φέτος στην

ΑΕΚ και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο σε τεχνικό διευθυντή και προπονητή για τον τρόπο που έκτισαν την ομάδα. Επίσης σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι προσθαφαιρέσεις τη χειμερινή περίοδο. Ρίχνοντας μια ματιά στους αριθμούς και τα στατιστικά μέχρι στιγμής των «κιτρινοπράσινων», διαπιστώνεις ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλο βάθος αλλά πάνω απ’ όλα ποιότητα στο ρόστερ της.Ισπανικός κορμόςΚαταλά, Λαρένα και Τομάς έχουν αγωνιστεί σε 23 παιχνίδια με τον τελευταίο να έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, 2053. Από 22 συμμετοχές έχουν οι Μπόλιεβιτς και Ορτίθ, ο Βάντερ 21 και ο Κολαούτι 20. Από τους Κύπριους τις περισσότερες συμμετοχές έχει ο Εγγλέζου με 19 και 1100 λεπτά, αλλά ο Χαραλάμπους με 16 συμμετοχές έχει 1366 λεπτά με περισσότερες φορές στη βασική ενδεκάδα.Πρώτο «κανόνι» ο ΚολαούτιΟ Ρομπέρτο Κολαούτι έχει πετύχει για την ώρα επτά γκολ και είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά απειλείται από τέσσερεις συμπαίκτες του, οι οποίοι σκοράρουν το τελευταίο διάστημα πιο συχνά. Μυτίδης, Λαρένα και Τομάς έχουν από πέντε γκολ και τέσσερα ο Βάντερ. Στην αποτελεσματικότητα των τελευταίων αγώνων βοήθησε και ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Από τρία γκολ έχουν οι Εγγλέζου, Μοντέιρο και Καταλά. Κάντε και Μπόλιεβις από δύο και από ένα γκολ έχουν οι Σκοπελίτης, Μουρίγιο και Παύλου. 43 γκολ μέχρι στιγμής και δεύτερη καλύτερη επίθεση πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα που έχει 50. Δέχθηκε 25 γκολ και είναι η τρίτη καλύτερη άμυνα και σ’ αυτό βοήθησε η αμυντική λειτουργία της ομάδας, αλλά και το γεγονός ότι και ο Τόνιο και ο Νέγκρι είναι σταθεροί κάτω από τα δοκάρια με τον πρώτο να έχει 16 συμμετοχές και τον δεύτερο οκτώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα