Γιατί ορίστηκε την Τρίτη η απεργία; Αυτοί είναι οι δύο λόγοι (vid)

Τους λόγους για τους οποίους ορίστηκε η 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών για την ερχόμενη Τρίτη, εξήγησε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο».

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ τόνισε ότι η απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων για 48ωρη απεργία,

ορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη για τους εξής δύο λόγους:

Α) Να δοθεί χρόνος, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία για ευελιξία και ν’ ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό,
Β) Να μην αιφνιδιαστούν γονείς και μαθητές, ούτως ώστε να προλάβουν να προβούν στις αναγκαίες διευθετήσεις για τις μέρες της απεργίας.

Ο κ. Σωκράτους τόνισε ότι το λυπηρό στην όλη υπόθεση είναι ότι μπορεί να λήφθηκε η απόφαση για απεργία, εντούτοις τα προβλήματα της Παιδείας είναι ακόμα εκεί και το ζητούμενο είναι να λυθούν.

Σημειώνεται ότι από πλευράς Κυβέρνησης, χαρακτηρίστηκε ως λυπηρή η εξέλιξη αυτή.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είπε ότι η απόφαση για απεργία ήταν το ύστατο μέτρο που είχαν στη φαρέτρα τους οι εκπαιδευτικοί. «Η απεργία ήταν μονόδρομος, γι’ αυτό και η απόφαση από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ήταν ομόφωνη», είπε.

Όπως ξεκαθάρισε, πρόκειται για 48ωρη απεργία, που θα εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

«Η απεργία συνδέεται άμεσα με την απαξίωση που νιώσαμε το τελευταίο διάστημα. Διασύρθηκαν και εξευτελίστηκαν οι εκπαιδευτικοί. Καταστρατηγήθηκε ο διάλογος, γι’ αυτό και διαμαρτυρόμαστε, όχι για μια ώρα διδασκαλίας», συμπλήρωσε ο κ. Σωκράτους.

Ο Γιάννος Σωκράτους κατήγγειλε ότι έγινε προσπάθεια παγίδευσης των μελών των εκπαιδευτικών οργανώσεων και προσπάθεια να βρεθούν προ τετελεσμένων.

«Σε καμία περίπτωση δε φύγαμε από καμία συνάντηση λέγοντας ότι συμφωνήσαμε. Απλά παραδεχθήκαμε ότι υπήρχαν θετικά σημεία, αυτό όμως απέχει πολύ από την επίτευξη συμφωνίας», κατέληξε.

Ως λυπηρή εξέλιξη χαρακτήρισε η Κυβέρνηση, διά στόματος της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, την εξαγγελία των απεργιακών κινητοποιήσεων από πλευράς εκπαιδευτικών.

Σε σημερινή του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Γ.Γ. της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός κατά των Κυβερνώντων, καταγγέλλοντας ότι «έχουν την ικανότητα να κάνουν το άσπρο μαύρο».

Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αποφάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η κλιμακωτή απεργία θα ληφθούν τις επόμενες μέρες από τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν συσταθεί.

Το SigmaLive, σε μια προσπάθεια αποσαφήνισης των δεδομένων, ερεύνησε και παραθέτει τους πιθανούς τρόπους αντίδρασης της Κυβέρνησης στις απεργιακές κινητοποιήσεις, πώς θα είναι τα σχολεία μας τις επόμενες μέρες και ποιο θα είναι το καθεστώς των εκπαιδευτικών. Στο SigmaLive μίλησαν νομικοί κύκλοι, αλλά και άνθρωποι – κλειδιά στην όλη υπόθεση.

Στο μεταξύ, ανέβηκαν χθες οι τόνοι στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», με φόντο την κρίση στην Παιδεία και τις διαφαινόμενες απεργίες από πλευράς εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με φόντο τη χθεσινοβραδινή απόρριψη της πρότασης των εκπαιδευτικών από πλευράς της διυπουργικής επιτροπής.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα