40 καμένα σπίτια στη Νεάπολη Λακωνίας

Περίπου 40 σπίτια κάηκαν στο πέρασμα της πυρκαγιάς στη Λακωνία, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Χρίστο Σπίρτζη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, τη Δευτέρα ή την Τρίτη το αργότερο συνεργεία του υπουργείου και της αρμόδιας υπηρεσίας θα είναι στην περιοχή για να κάνουν τις καταγραφές και το συντομότερο δυνατό να μπορέσει το κράτος να συνδράμει τους πληγέντες.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και πολύ μεγάλες καταστροφές στην ζωική παραγωγή και στις καλλιέργειες.

Ακόμη είπε ότι είναι

σε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό για να συνδράμει το κράτος τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες, στο να υπάρχουν ζωοτροφές και να μπορέσουν οι άνθρωποι να προστατεύσουν τις περιουσίες και την παραγωγή τους.

Η ηλεκτροδότηση στη Νεάπολη έχει αποκατασταθεί. Τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να αντικαταστήσουν στύλους που έχουν καεί ώστε να δώσουν το συντομότερο δυνατό ρεύμα και σε χωριά της γύρω περιοχής που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην ηλεκτροδότηση των Κύθηρων είπε ότι δίνεται μάχη από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου σήμερα ή αύριο το πολύ να ηλεκτροδοτηθεί όλο το νησί. Το ίδιο ισχύει και στην Ελαφόνησο.

Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα στο δάσος Καρέα

Σε μια άλλη εξέλιξη, απανθρακωμένο πτώμα εντοπίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στο καμένο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, από πυροσβέστες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το πτώμα βρέθηκε σε σημείο που είχε εκδηλωθεί χθες η μεγάλη φωτιά. Η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο όπου θα πραγματοποιηθεί εξέταση DNA.

Σημειώνεται ότι από χθες αναζητείτο ένας 47χρονος Αστυνομικός. Ο Αξιωματικός της ΕΛΑΣ βρισκόταν σε άδεια από την υπηρεσία του λόγω προβλήματος υγείας και αγνοείται από τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με την οικογένειά του που ειδοποίησε τις Αρχές, ο 47χρονος άντρας αποχώρησε από το σπίτι του για τον καθιερωμένο περίπατό του στο δάσος, πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Η σύζυγος του ανέφερε μάλιστα ότι κάποια στιγμή χθες της είχε τηλεφωνήσει γα να την ενημερώσει για την φωτιά που είχε ξεσπάσει, αλλά δεν της είχε δώσει την εντύπωση, όπως είπε, ότι μπορεί να κινδύνευε.

ΠΗΓΗ: Naftemporiki

Keywords
Τυχαία Θέματα