1 χρόνο από τη Σολέα: Η Πυροσβεστική οχυρώνεται και αναμένει

Με κενά καλείται να ανταπεξέλθει για μια ακόμη καλοκαιρινή σεζόν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στους κινδύνους που καραδοκούν τους μήνες αυτούς σε ορεινές και όχι μόνο περιοχές.

Οι μνήμες από την καταστροφή της Σολέας είναι νωπές και οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως και οι ιθύνοντες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, βρίσκονται πάντα έτοιμοι, στην πρώτη γραμμή, προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Εντύπωση προκαλεί ότι για την περσινή περίοδο, ο αριθμός των Εργατών Πυρόσβεσης ήταν 169 για 4 συνολικά

Επαρχίες. Συγκεκριμένα, υπήρχαν 42 εργάτες πυρόσβεσης στη Λευκωσία, 54 στη Λεμεσό, 47 στην Πάφο και μόλις 26 στη Λάρνακα.

Με την αλλαγή φρουράς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και έχοντας γνώση προφανώς της αναγκαιότητας κάλυψης του σημαντικού αυτού κενού σε μια επαρχία όπου αρκετές φορές ξέσπασαν μεγάλα μέτωπα πυρκαγιών (Χοιροκοιτία), ο αριθμός των Εποχικών πυροσβεστών αυξήθηκε κατά 4 άτομα, από προσωπικό που απασχολείτο στις υπόλοιπες επαρχίες.

Να σημειωθεί ότι για τους υπαλλήλους με καθεστώς αορίστου χρόνου οι οποίοι στελεχώνουν την Πυροσβεστική, δεν απαιτείται άλλο κριτήριο για πρόσληψη, πέραν αυτού της αθλητικής δοκιμασίας με μέγιστο χρόνο τα 05.30 λεπτά. Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 750 μέτρων, έχοντας πάνω τους τον σάκο υπηρεσίας βάρους 20 κιλών.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία θα απασχοληθούν 40 άτομα οι οποίοι θα προκύψουν από τις εξετάσεις οι οποίες έγιναν αυτό τον μήνα για Αστυνομία και Πυροσβεστική. Οι 40 αυτοί Πυροσβέστες, αφού θα περάσουν την 3μηνη εκπαίδευση της Υπηρεσίας, θα θεωρούνται «μάχιμο» προσωπικό κοντά στο επόμενο καλοκαίρι, δηλαδή αυτό του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα