Βράβευση της NetU στα ΒΙΤΕ Awards 2013

23:10 19/7/2013 - Πηγή: PC Nea
H NetU τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Διαλειτουργικότητα για έργα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης" στα βραβεία Business IT Excellence (ΒΙΤΕ) Awards 2013, για την υλοποίηση της Δεύτερης Γενιάς του Εθνικού Πληροφοριακού Συστήματος Schengen ΙΙ.

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013 σε μια φαντασμαγορική γιορτή της τεχνολογίας στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental με τη συμμετοχή
250 στελεχών της αγοράς και την παρουσία αξιωματούχων της κυβέρνησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η NetU διακρίθηκε βάσει μιας αδιάβλητης διαδικασίας, που θεσμοθέτησε το περιοδικό netweek της Boussias Communications με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Eπιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το σύστημα Schengen ΙΙ αποτελεί ένα διακυβερνητικό πληροφοριακό σύστημα το οποίο υποστηρίζει την αποδοτική εκτέλεση των προνοιών της Συνθήκης του Schengen και θεωρείται σαν το μεγαλύτερο πληροφοριακό σύστημα για τη δημόσια ασφάλεια στην Ευρώπη.

Σκοπός του είναι η επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου ασφαλείας μέσα στην περιοχή ευθύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διευκολύνοντας παράλληλα την ελεύθερη διακίνηση εντός του χώρου Schengen. Το σύστημα χρησιμοποιείται από τα Κράτη Μέλη που συμμετέχουν στη Συνθήκη του Schengen με στόχο την καταχώρηση, συντήρηση, διανομή, ενημέρωση, επεξεργασία και αναζήτηση πληροφοριών (περιλαμβανομένων βιομετρικών) σχετικών με τη συνοριακή ασφάλεια και την τήρηση του νόμου.

Ο κ. Πανίκος Ακρίτας, Διευθύνων Σύμβουλος της NetU, δήλωσε σχετικά με τη βράβευση: "Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί μια επιβράβευση των προσπαθειών μας για παροχή εξειδικευμένων λύσεων Δημοσίου πέραν του Κυπριακού χώρου. Αποτελεί επίσης μια επιβεβαίωση των δυνατοτήτων της NetU αναφορικά με την υλοποίηση σύνθετων ολοκληρωμένων συστημάτων σε υψηλά επίπεδα ποιότητας και εντός χρονοδιαγραμμάτων".
Keywords
Τυχαία Θέματα