Βράβευση FRIGOGLASS & SiEBEN

13:00 19/7/2013 - Πηγή: PC Nea
Οι FRIGOGLASS και η SiEBEN βραβεύτηκαν, στο πλαίσιο των Business IT Excellence Awards 2013, στην κατηγορία «Sales and Support Automation».

Η βράβευση αφορά την υλοποίηση του PocketBiz Field Service που αναπτύχθηκε με σκοπό την μηχανογράφηση των τελικών χρηστών εκτέλεσης των κλήσεων τεχνικής υποστήριξης και των οδηγών τοποθέτησης ψυγείων, αντικαθιστώντας την offline
ενημέρωση με live ενημέρωση.

Οι απαιτήσεις της εταιρίας ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα που να υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Android για έλεγχο του κόστους στον τελικό χρήση, να έχει ένα ισχυρό backoffice εργαλείο για τον προγραμματισμό των τεχνικών / οδηγών, και να παρέχει ένα δυνατό reporting.

Για να καλύψει τις παραπάνω απαιτήσεις η Frigoglass, επέλεξε το PocketBiz Field Service της SiEBEN. Η client εφαρμογή σε κινητά Αndroid, την οποία χειρίζονται οι τεχνικοί, παρουσιάζει κλήσεις που πρέπει να εξυπηρετήσουν για κάθε ημέρα (βλάβες, συντηρήσεις κλπ) και σε αυτή συμπληρώνουν τις εργασίες που πραγματοποίησαν. Αντίστοιχα, η backoffice εφαρμογή αποτελεί εργαλείο διαχείρισης των κλήσεων και παρέχει reporting για τους backoffice χρήστες.

Οι καινοτομίες που υλοποιήθηκαν στο έργο αυτό είναι πρωτοποριακές για τα δεδομένα της βιομηχανίας, και όχι μόνο. Συνοπτικά ορισμένες από τις καινοτομίες του PocketBiz είναι:

χρήση τεχνολογίας GPS, ταυτοποίηση πραγματοποίησης της επίσκεψης με την χρήση τεχνολογίας GPS, ηλεκτρονική υπογραφή χωρίς γραφίδα, φωτογραφίες merchandising, barcode scanning μέσω της κάμερας του κινητού σε σειριακά παγίων, ανταλλακτικά και τιμολόγια/δελτία αποστολής, μηχανισμοί ειδοποίησης των τεχνικών/οδηγών για νέες κλήσεις, πλοήγηση στην διεύθυνση του καταστήματος μέσω Google Maps, όπως επίσης και απευθείας τηλεφωνική κλήση μέσα από την εφαρμογή.

Αναφορές στον τεχνικό για προηγούμενες επισκέψεις στον πελάτη με λεπτομέρειες ενεργειών/αναλώσεων ανταλλακτικών, μηχανισμούς παράκαμψης με έγκριση της Frigoglass μέσω workflow, ερωτηματολόγια εντός της κλήσης καθώς και μηχανισμούς αυτόματης δημιουργίας κλήσεων ελέγχου ποιότητας προς τους επιθεωρητές της Frigoglass.

Όλες οι άνω λειτουργίες έχουν το αντίστοιχο υποστηρικτικό/reporting κομμάτι στην backoffice εφαρμογή το συστήματος. Η λύση συνολικά σχεδιάστηκε με γνώμονα τον λόγο αξίας προς κόστους.
Keywords
Τυχαία Θέματα