Τρία ελληνικά startups στην Τουρκία

00:23 18/2/2014 - Πηγή: PC Nea
Aναχώρησε χθες, 17 Φεβρουαρίου 2014, η Ελληνική αποστολή του Disrupt Startup ScaleUp Founders Bootcamp για την Κωνσταντινούπολη. Στην ομάδα συμμετέχουν ο Χρήστος Χατζιαποστολάκης και ο Ανδρέας Καρούτζος (Captainwise.com), η Ινέ Αλεξάκη και ο Αλέξανδρος Μελής-Χρυσικός (Sponsor Boat) και ο Μιχάλης Συνοδινός (PoSEAdon), καθώς και οι συν-ιδρυτές των Industry Disruptors – Game Changers, Μιχάλης Στάγκος και Κάρλα Τάνας.

Με την άφιξή τους στην Τουρκία τα startups θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης και καθοδήγησης
στο Fit Startup Factory (FSF) και αύριο θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά σε 100 διεθνείς και Τούρκους επενδυτές και επιχειρηματίες στο Demoday του FSF. Θα ακολουθήσουν προκαθορισμένες συναντήσεις με «αγγέλους» επενδυτές και πιθανούς συνεργάτες, ενώ τα startups θα συμμετέχουν και σε εκδηλώσεις δικτύωσης με την επιχειρηματική κοινότητα. Στις 19 Φεβρουαρίου 2014, θα επιλεγεί ένα από τα τρία startup για να ταξιδέψει στην Αττάλεια και να συμμετέχει στο Startup Turkey, ενώ οι δύο εναπομείναντες ομάδες θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα “Disrupt, Startup, ScaleUP Founders Bootcamp” δημιουργήθηκε από τους Industry Disruptors – Game Changers σε συνεργασία με τον τεχνολογικό επιταχυντή της Τουρκίας Fit Startup Factory, με την υποστήριξη του Özyeğin University και της Pegasus Airlines.

Fit Startup Factory
Το Fit Startup Factory, δημιουργήθηκε το 2011, και είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας με στόχο την ενεργοποίηση των επιχειρηματιών τεχνολογίας της Τουρκίας στη δημιουργία δυνητικών και βιώσιμων επιχειρήσεων. Τα γραφεία του Fit Startup Factory στεγάζουν επίσης τους Galata Business Angels (μια ομάδα «αγγέλων» επενδυτών), την etohum (μια κοινότητα τεχνολογικών startup) και το Doğa Girişim (VC).

Pegasus Airlines
Σύμφωνα με εκθέσεις του Official Airline Guide για το 2011 και το 2012 η Pegasus Airlines έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες της Ευρώπης σε όρους χωρητικότητας . Οι τακτικές γραμμές της Pegasus Airlines ιδρύθηκαν το 2005 με την πεποίθηση ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να πετά, με τη στρατηγική τιμολόγησης της εταιρείας να αντανακλά αυτό το σύνθημα . Η Pegasus Airlines είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ξεκίνησε το μοντέλο low cost πτήσεων στην Τουρκία φέρνοντας επανάσταση στον κλάδο των αερομεταφορών.

Σχετικά με τους Industry Disruptors – Game Changers
Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Διαβάστε περισσότερα: www.industrydisruptors.org.
Keywords
Τυχαία Θέματα