Πώς θα διαβάσετε τα γρατσουνισμένα CDs σα

09:33 28/4/2014 - Πηγή: PC Nea
Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν ακόμα τα CD/DVD είναι η αδυναμία ανάγνωσης τους όταν έχουν γρατσουνιστεί.

Στο forum του osarena.net εντοπίσαμε ένα χρήσιμο μίνι how-to για την αντιμετώπιση αυτή της κατάστασης στα εξής πέντε βήματα:

1. Απλώστε ένα πανί ή κάποιο ύφασμα σε επίπεδη επιφάνεια και τοποθετήστε πάνω του το CD.

2. Στην συνέχεια, κρατήστε το CD με το ένα χέρι και με το άλλο, απλώστε με ένα μαλακό πανί απλό βερνίκι
νυχιών στα σημεία που έχουν γρατζουνιές.

3. Περιμένετε έως ότου στεγνώσει και μετά γυαλίστε το με γρήγορες κινήσεις κατά μήκος των γρατζουνιών. Προσέξτε˙ οι κινήσεις σας να μην είναι διαγώνιες μα κατά μήκος των γρατζουνιών όπως είπαμε.

4. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το πανί με το οποίο θα το σκουπίσετε. Το πανάκι που έχετε για να σκουπίζετε τα γυαλιά σας ή τον φακό της κάμεράς σας, είναι ιδανικό για την δουλειά που το θέλετε.

5. Όταν πλέον δεν θα φαίνεται καθόλου η παραμικρή γρατζουνιά, πλύνετε το CD με νερό και αφήστε το να στεγνώσει πριν το βάλετε να παίξει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οδοντόκρεμα ή ακόμα και το βερνίκι που έχετε για να καλύπτετε τις γρατζουνιές του αυτοκινήτου σας. Αφήνει βέβαια πολλές μικρότερες γρατζουνιές αλλά, αφού ούτως ή άλλως πρόκειται για βαθύτερες γρατζουνιές, θα αφαιρέσει τις χειρότερες εξ’ αυτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα