Η HP παρουσίασε το πιο ολοκληρωμένο Software-defined Network Fabric για το cloud

23:09 21/5/2013 - Πηγή: PC Nea
H HP παρουσίασε το κορυφαίο data center network fabric της βιομηχανίας που έχει κατασκευαστεί με βάση την αρχιτεκτονική HP FlexNetwork , επιτρέποντας την επιχειρημάτικη ευελιξία για τους πελάτες.
Προσφέρει δύο φορές περισσότερη επεκτασιμότητα(1) και 75 τοις εκατό λιγότερη πολυπλοκότητα σε σχέση με τα υπάρχοντα network fabrics(2) ενώ παράλληλα μειώνει το χρόνο ανάπτυξης και παραμετροποίησης των δικτύων, από μήνες σε λεπτά.(3)


Καθώς οι εταιρείες προχωρούν προς ένα περιβάλλον cloud, οι παραδοσιακές αρχιτεκτονικές δικτύων υποχωρούν υπό το βάρος της πίεσης για άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες που προσφέρουν υψηλού επιπέδου εμπειρίας στους τελικούς χρήστες. Οι οργανισμοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πολυπλοκότητα των υπαρχόντων αρχιτεκτονικών όσον αφορά τα data center network fabrics, τα οποία απαιτούν χειροκίνητη παραμετροποίηση ανά συσκευή και περιορίζουν την απόδοση των bandwidth-intensive εφαρμογών.

Οι νέες λύσεις Δικτύου που ανακοινώνονται από την HP έρχονται να δώσουν λύση στις προκλήσεις αυτές με μια σειρά software-defined network (SDN) data center switches που προσφέρουν προηγμένες δυνατότητες αυτοματισμού και κορυφαία επεκασιμότητα για –bandwidth-intensive εφαρμογές όπως το Hadoop.(4) Οι νέες αυτές λύσεις περιλαμβάνουν το νέο HP FlexFabric 12900, που είναι ο πρώτος μεταγωγέας κορμού που υποστηρίζει πλήρως το OpenFlow και ο οποίος μπορεί να επεκταθεί για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των αυξανόμενων virtualized workloads.(4)

«Για τα τελευταία 20 χρόνια, τα δίκτυα των data centers υπολείπονται σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη των νέων επιχειρηματικών απαιτήσεων για το cloud, το virtualization και τα big data», δήλωσε η Bethany Mayer, senior vice president and general manager, HP Networking. «Μόνο η HP είναι σε θέση σήμερα να προσφέρει το πιο ολοκληρωμένο software-defined data center network fabric της βιομηχανίας με καινοτομίες που επιτρέπουν στους πελάτες μας να δημιουργήσουν μια βάση δικτύου που θα καλύπτει τις ανάγκες τους σήμερα αλλά και στο μέλλον».

Απλοποιήστε το σχεδιασμό και τις λειτουργίες του δικτύου

Απλοποιώντας το σχεδιασμό και τις λειτουργίες του δικτύου, οι νέες λύσεις HP Networking επιτρέπουν στους πελάτες:
· Να βελτιώσουν την παραγωγικότητα του IT ενοποιώντας το virtual και το physical fabric με το λογισμικό HP FlexFabric Virtual Switch 5900v, το οποίο σε συνδυασμό με το physical switch HP FlexFabric 5900 προσφέρει προηγμένες λειτουργίες δικτύωσης όπως πολιτικές και ποιότητα υπηρεσιών (QoS) σε ένα περιβάλλον VMware. Η τεχνολογία Virtual Ethernet Port Aggregator (VEPA) που περιλαμβάνεται, προσφέρει σαφή διαχωρισμό των διαχειριστών του server και του δικτύου, παρέχοντας λειτουργική απλότητα.

· Να μειώσουν το χώρο που καταλαβάνουν τα switches μέσα στο data center με το HP Virtualized Services Router (VSR), το οποίο επιτρέπει στις υπηρεσίες να προσφέρονται σε ένα εικονικό μηχάνημα (VM), καταργώντας το περιττό hardware, αξιοποιώντας το πρώτο software-based Network Function Virtualization (NFV) της βιομηχανίας.(4)

«Τα σημερινά δίκτυα των data center είναι σχεδόν στατικά και με περιορισμένες δυνατότητες επέκτασης – είναι ακόμα περίπλοκα και απαιτούν χειροκίνητη παραμετροποιήση για τις cloud και virtualized εφαρμογές», δήλωσε ο Rohit Mehra, vice president, Network Infrastructure, IDC. «Το χαρτοφυλάκιο της HP με τα physical και τα virtual switches, καθώς και το SDN-enabled network fabric που διαθέτει, αποδεικνύει την ετοιμότητά της εταιρείας να αντιμετωπίσει πολλές από αυτές τις προκλήσεις, προσφέροντας στους πελάτες απλότητα, επεκτασιμότητα και αυτοματισμό για να επιτρέψουν νέες υπηρεσίες και εφαρμογές για το data center».

Επεκτασιμότητα του data center fabric
Οι λύσεις HP FlexFabric βελτιώνουν την εμπειρία των τελικών χρηστών όσο αφορά τις εφαρμογές που λαμβάνουν πάνω από το δίκτυο και επιτρέπουν στους πελάτες τα εξής:

· Να βελτιώσουν την υποστήριξη των περίπλοκων εφαρμογών που καταναλώνουν μεγάλο όγκο δεδομένων με τη σειρά switches HP FlexFabric 12900, τα οποία διαχειρίζονται τα bandwidth spikes με χρήση της standard τεχνολογίας Transparent Interconnection of Lots of Links (TRILL) η οποία υποστηρίζει την προώθηση μέχρι και τρεις φορές περισσότερων δεδομένων σε όλο το εύρος του δικτύου ανά θύρα 40-gigabit Ethernet (GbE), σε σύγκριση με άλλους ανταγωνιστές.(4)

· Να βελτιώσουν την απόδοση των virtualized εφαρμογών μέχρι και 50%(5) με το HP FlexFabric 11908, το πρώτο OpenFlow-enabled aggregation switch της βιομηχανίας.(4) Το HP FlexFabric 11908 switch προσφέρει συνδεσιμότητα 10 ή 40 GbE για τους blade servers, όπως τους HP c-Class servers με τα Virtual Connect FlexFabric modules, επιτρέποντας την ευέλικτη και οικονομική ανάπτυξη των data centers.

· Να αναπτύξουν το resiliency του Δικτύου απλοποιώντας την παροχή υπηρεσιών δικτύου με τη σειρά HP HSR 6800 router που ενοποιεί το routing, το firewalling και το switching και μέχρι και πέντε φορές περισσότερο τις υπηρεσίες ασφαλείας (6) σε μια συσκευή που υποστηρίζει χιλιάδες χρήστες.

«Στο InterOperability Lab του Πανεπιστημίου του New Hampshire, διασφαλίζουμε τη διαλειτουργικότητα και τη συμμόρφωση με τα πρότυπα της βιομηχανίας για τα προϊόντα networking μέσα σε ένα ανεξάρτητο και ουδέτερο περιβάλλον», δήλωσε η Christina Dube, senior manager, Bridge Functions, InterOperability Lab, Πανεπιστήμιο του New Hampshire. «Στο multivendor εργαστήριό μας, πρόσφατα εξετάσαμε τη διαλειτουργικότητα της πρώτης standard-based TRILL λειτουργίας με το λογισμικό switch Comware 7 που είναι διαθέσιμο στο χαρτοφυλάκιο HP FlexFabric».

«Η προσφορά λύσεων για τις αυξανόμενες ανάγκες επέκτασης των εφαρμογών και των υπηρεσιών των πελατών μας στο data center μας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για την επιχειρηματική μας επιτυχία», δήλωσε ο Masaki Hayashi, director, Technology Division, IDC Frontier, θυγατρικής της Yahoo! JAPAN.

«Το υπάρχον δίκτυο του οργανισμού μας περιορίζει σημαντικά τη δυνατότητα επεκτασιμότητας για τις εφαρμογές των πελατών μας και για τις υπηρεσίες που θα μπορούσαμε να προσφέρουμε. Εξετάσαμε ένα μεγάλο αριθμό τεχνολογιών και επιλέξαμε την HP για να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε ένα data center network fabric που βασίζεται στο καινοτόμο πρότυπο TRILL για να προσφέρουμε πολύ-μεγάλης κλίμακας, υψηλής απόδοσης και διαφοροποιημένες υπηρεσίες public cloud στα data centers μας σε όλη την Ιαπωνία», συμπλήρωσε.

Αυτοματοποιήστε το δίκτυο με διαχείριση και SDN

Η πλατφόρμα διαχείρισης IMC (Intelligent Management Center) της HP αυτοματοποιεί τη γρήγορη παροχή εφαρμογών και υπηρεσιών για τις SDN-enabled και τις παραδοσιακές συσκευές του δικτύου, από το data center μέχρι το campus και το branch δίκτυο των οργανισμών. Αυτό επιτρέπει στους πελάτες:

· Να βελτιώσουν την απόδοση των εφαρμογών με συγκεκριμένα υποδείγματα (templates) για τις υπηρεσίες δικτύου που απλοποιούν και αυτοματοποιούν τις ρυθμίσεις του δικτύου για τις εφαρμογές από την άκρη ως τον κορμό του δικτύου με το λογισμικό διαχείρισης HP Intelligent Management Center (IMC) Virtual Application Network Resource Automation Manager.

· Να απλοποιήσουν τη διαχείριση των λειτουργιών των υποδομών των SDN και των παραδοσιακών δικτύων με το HP IMC SDN Manager, το πρώτο ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης για παραμετροποίηση, παρακολούθηση και διαχείριση των πολιτικών (policies) των εφαρμογών, καλύπτοντας τα campus, branch και data center δίκτυα των οργανισμών.(4)

Εστίαση στην καινοτομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη
Τα HP Technology Services βοηθούν τους πελάτες να εξελίξουν και να λειτουργήσουν τα περίπλοκα δίκτυα data center για να ανακατανείμουν τους πόρους υποστηρίζοντας την καινοτομία και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Οι νέες υπηρεσίες είναι:

· HP Connectivity Transformation Experience Workshop—βοηθά τους πελάτες να επιτύχουν επέκταση και ευελιξία για το δίκτυό τους με μια συγκεκριμένη στρατηγική για τη μετάβαση του δικτύου που ευθυγραμμίζει τους επιχειρηματικούς στόχους με τους στόχους του IT.

· HP IPv6 Roadmap Service— προσφέρει πρόσβαση σε έμπειρους συμβούλους για να αναπτύξουν ένα μεταβατικό roadmap στο IPv6 εξετάζοντας και τους έξι τομείς που επηρεάζονται από αυτή τη μετάβαση – το δίκτυο, την ασφάλεια, την υποδομή, τις εφαρμογές, τη διακυβέρνηση και τα οικονομικά.

· HP Datacenter Care for Networking—προσφέρει ένα ενιαίο σημείο επαφής για την εκ των υστέρων υποστήριξη και προληπτικές υπηρεσίες που επιτρέπει στους πελάτες να επιλύουν γρήγορα όλα τα θέματα που προκύπτουν σχετικά με το δίκτυο, να εξελίσσουν το δίκτυο για να ανταποκρίνονται στις επιχειρηματικές ανάγκες που αλλάζουν και να μειώσουν τις διαχειριστικές υποχρεώσεις του IT, επιτρέποντας την εστίαση στην τεχνολογική καινοτομία.

Η HP στο συνέδριο Interop Las Vegas 2013

Η HP είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα νέα της προϊόντα και τις υπηρεσίες για data center που προσφέρει βασισμένα στην αρχιτεκτονική HP FlexNetwork κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Interop Las Vegas, που πραγματοποιήθηκε από τις 6-10 Μαΐου 2013 στο Las Vegas των ΗΠΑ. Τα προϊόντα Δικτύωσης της HP υποστηρίζουν το InteropNet Network Operations Center (NOC), ένα multivendor, υψηλής ταχύτητας δίκτυο που εξυπηρετεί τους συμμετέχοντες στην έκθεση καθώς και τις αίθουσες συνεδριάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις λύσεις της επιχειρησιακής μονάδας HP Networking είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hp.com/go/networking.

Η εκδήλωση HP Discover θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Ιουνίου στο Λας Βέγκας.

(1) HP FlexFabric design που χρησιμοποιεί TRILL και IRF μειώνει τη λειτουργική πολυπλοκότητα μέχρι και 4:1.

(2) Με βάση τη σύγκριση μεταξύ του HP FlexFabric 24,000 port design και του Juniper Qfabric 6,000 port ή του Cisco FabricPath 12,000 port design.

(3) Με βάση εσωτερική συγκριτική ανάλυση της HP.

(4) Με βάς εσωτερική έρευνα της HP.

(5) Σύγκριση μεταξύ του HP FlexFabric 11908 και του Nexus 7010.

(6) Με βάση εσωτερική συγκριτική ανάλυση της HP.
Keywords
Τυχαία Θέματα