Windows Phone 7 Mango: πάνω από 500 νεωτερισμοί

08:20 25/5/2011 - Πηγή: PC Nea
Στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που έγινε χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη και αναμεταδόθηκε live,  η Microsoft αποκάλυψε τις νέες λειτουργίες του επερχόμενου update για τα Windows Phone 7 με την ονομασία "Mango".

Σύμφωνα με την Microsoft
υπάρχουν πάνω από 500 νεωτερισμοί. Και το νέο λειτουργικό δεν θα ονομάζεται όπως είχε εκτιμηθεί ως Windows Phone 7.5, καθώς η Microsoft δεν έχει σχεδιάσει αλλαγή στον αριθμό έκδοσης. Το update θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την Microsoft το update φέρνει σημαντικούς νεωτερισμούς στις περιοχές της επικοινωνίας, των apps και του Web. Για παράδειγμα θα μπορείτε ενώ βρίσκεστε στην ίδια συνομιλία να κάνετε εναλλαγή μεταξύ του SMS, του Facebook και του Messenger. Επιπλέον υποστηρίζονται οι ομάδες στη διαχείριση των επαφών.

Αλλαγές έχουν γίνει και στο email. Έτσι μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικούς λογαριασμούς mail στο ίδιο inbox. Κάτι επίσης αξιοσημείωτο: η Microsoft έχει εισάγει μια λειτουργία υπαγόρευσης για κείμενα. Αυτό επιτρέπει την εισαγωγή κειμένου μέσω φωνής. Έτσι δεν χρειάζεται να γράψετε ένα SMS αλλά απλά να το απαγγείλετε.

Στο Mango θα μπορεί επίσης ο χρήστης να χρησιμοποιεί μια παρόμοια λειτουργία multitasking όπως στο iOS. Έτσι λειτουργίες θα «παγώ νουν» και θα περιμένουν σε αναμονή στο background. Θα ενεργοποιούνται, δε, ξανά και θα ξεκινούν από τα σημείο που σταμάτησαν όταν αυτό ζητηθεί από το χρήστη.

Βελτιώσεις έγιναν και στην περιοχή του Web. Στο Mango χρησιμοποιείται ο Internet Explorer 9 με υποστήριξη της HTML5 και hardware επιτάχυνση. Ο browser ανοίγει από default σε πλήρη οθόνη, ενώ βλέπετε μόνο μια μικρή γραμμή για τα URLs – όλα τα άλλα στοιχεία ελέγχου εμφανίζονται όταν τα χρειαστείτε.

Σύντομα η Microsoft θα ξεκινήσει τη διάθεση των νέων developers tools για τα Windows Phone 7 Mango. Με αυτά θα απλοποιηθεί η ανάπτυξη εφαρμογών για τα WP7.

Mε τη διαθεσιμότητα τους να έχει ανακοινωθεί για το φθινόπωρο του 2011, αναμένεται και άλλοι κατασκευαστές να μπουν στο παιχνίδι – όπως οι Acer, Fujitsu Limited και ZTE Corporation – κυκλοφορώντας μοντέλα με το νέο λειτουργικό. Όσον αφορά τη συμμαχία με τη Nokia δεν αναφέρθηκε τίποτα στη χθεσινή εκδήλωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα