Kaspersky Lab: Σύσταση Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής

16:04 18/2/2014 - Πηγή: PC Nea
Ο Howard A. Schmidt, πρώην Σύβουλος των Προέδρων Bush και Obama σε θέματα Ψηφιακής Ασφάλειας, αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στη Διεθνή Συμβουλευτική Επιτροπή που σύστησε η Kaspersky Lab. Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής είναι ο Bruce Schneier, ο Jae-Woo Lee,
η Latha Reddy, η Βαρόνη Pauline Neville-Jones, ο Norbert Pohlmann και ο Whitfield Diffie.

Η πολυετής εμπειρία που διαθέτουν τα μέλη της Επιτροπής από περιπτώσεις όπου απαιτούνταν συγκλίσεις μεταξύ του κλάδου της ψηφιακής ασφάλειας και κυβερνητικών φορέων, εθνικών και διεθνών φορέων διαμόρφωσης ψηφιακής στρατηγικής και της ακαδημαϊκής κοινότητας, θα προσφέρει απαράμιλλη εξειδίκευση και πολύτιμη καθοδήγηση στην Kaspersky Lab.

«Στόχος αυτής της Επιτροπής είναι να παρέχει στρατηγικές συμβουλές στην Kaspersky Lab. Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύεται η μακροχρόνια φήμη της εταιρείας ως μια ηγετική εταιρεία ασφάλειας που ακολουθεί διαφανείς και ανοιχτές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οι σύγχρονες ψηφιακές απειλές συνιστούν ένα παγκόσμιο πρόβλημα που δεν μπορεί να περιοριστεί σε γεωγραφικά σύνορα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Επιτροπή μας είναι πραγματικά διεθνής», δήλωσε ο Howard A. Schmidt, Πρόεδρος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής της Kaspersky Lab.

Η επιχειρηματική και προϊοντική στρατηγική της Kaspersky Lab βασίζεται στην εκτενή τεχνογνωσία της εταιρείας πάνω σε θέματα ασφάλειας, καθώς και στη δυνατότητά της να προβλέπει τις τάσεις. Ο Eugene Kaspersky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους ειδικούς σε ζητήματα ασφάλειας στον κόσμο.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με κορυφαίους και αναγνωρισμένους ειδικούς. Πρόκειται για μια ομάδα ειδικών που κατανοούν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τη σοβαρότητα και το μέγεθος των προβλημάτων της ψηφιακής πραγματικότητας στις μέρες μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμφώνησαν να ενταχτούν στην Kaspersky Lab και να συμβάλουν στην προσπάθεια μας για την καταπολέμηση του ψηφιακού εκγλήματος», δήλωσε ο Eugene Kaspersky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab.

«Η δημιουργία αυτής της Συμβουλευτικής Επιτροπής αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία και παράλληλα συνιστά ένα λογικό βήμα που διασφαλίζει ότι η ανάπτυξή μας συνεχίζει να προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Με τη δέσμευση να έχει διαρκώς το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, η Kaspersky Lab επενδύει σημαντικά στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης (R&D) και επικεντρώνεται στην ποιότητα της τεχνολογίας και της καινοτομίας που προσφέρει. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει επιλέξει να μην εστιάζει αποκλειστικά σε βραχυπρόθεσμους οικονομικούς στόχους που εξαρτώνται από τις συνθήκες της αγοράς.

Η εταιρεία είναι γνωστή για την κορυφαία εξειδίκευσή της, προσφέροντας εις βάθος αναλύσεις και πληροφόρηση για όλο το εύρος των ψηφιακών απειλών – από τα κοινά malware μέχρι τις στοχευμένες επιθέσεις και τα πιο εξελιγμένα ψηφιακά όπλα, όπως το Flame, το Duqu, το Red October, το NetTraveler κλπ.

Η Kaspersky Lab κατανοεί το παγκόσμιο πλαίσιο των σύγχρονων ψηφιακών απειλών και τις επιπτώσεις τους στη σύγχρονη οικονομία και πολιτική. Συνεπώς, συμμετέχει ενεργά σε κοινές επιχειρήσεις ψηφιακής ασφάλειας σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς, εθνικές και περιφερειακές αρχές επιβολής του νόμου και κρατικές υπηρεσίες, όπως η INTERPOL και οι ομάδες Computer Emergency Response Teams (CERTs) ανά τον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύει συχνά τα αποτελέσματα των ερευνών της.

Η νεοσυσταθείσα Συμβουλευτική Επιτροπή θα ενισχύσει περαιτέρω την τεχνογνωσία της εταιρείας πάνω σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας, με τα αναγνωρισμένα της μέλη να προσφέρουν διαφορετική προοπτική και νέες γνώσεις. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θα μπορέσει να αναπτύξει καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ειδικές ανάγκες της κάθε αγοράς και στις πιο επικίνδυνες απειλές του σήμερα αλλά και του αύριο.

Τα μέλη της Εξωτερικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Kaspersky Lab

Ο Howard A. Schmidt (ΗΠΑ) έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου Obama και Συντονιστής Ψηφιακής Ασφάλειας για την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ, ως μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου των ΗΠΑ. Έχει διατελέσει Chief Information Security Officer (CISO) και Chief Security Officer (CSO) στη Microsoft, καθώς και Αντιπρόεδρος, Chief Information Security Officer και Chief Security Strategist στην eBay. Σήμερα ασκεί καθήκοντα Εκτελεστικού Διευθυντή του Software Assurance Forum for Excellence in Code (SAFECode).

Ο Bruce Schneier (ΗΠΑ) είναι ένας παγκοσμίου φήμης κρυπτογράφος και Chief Technology Officer της Co3 Systems Inc. Είναι ένας κορυφαίος ειδικός στην τεχνολογία ασφάλειας, ενώ ο Economist τον έχει χαρακτηρίσει ως «γκουρού» σε ζητήματα ασφάλειας. Ο κ. Schneier συνεργάζεται με το Berkman Center for Internet and Society της Νομικής Σχολής του Harvard, συμμετέχει στα προγράμματα του New America Foundation's Open Technology Institute, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Electronic Frontier Foundation και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Electronic Privacy Information Center.

Ο Δρ. Jae-Woo Lee (Κορέα) έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στον κλάδο μέσα από διάφορες διοικητικές και συμβουλευτικές θέσεις. Ενδεικτικά, ήταν ο πρώτος Πρόεδρος του Σώματος Ψηφιακής Ασφάλειας της Κορέας, Συντονιστής της Εθνικής Υπηρεσίας Μηχανοργάνωσης και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυβερνητικής Επιτροπής Ασφάλειας της Κορέας. Σήμερα είναι Καθηγητής στο Graduate School of International Affairs & Information (IAI) του Πανεπιστημίου Dongguk και Διευθύνων Σύμβουλος του Cyber Forensic Professional Association, στη Σεούλ της Κορέας.

Η Latha Reddy (Ινδία) είναι πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Ινδίας. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριζε το Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Shiv Shankar Menon, ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνη για την ψηφιακή ασφάλεια και για άλλα σημαντικά θέματα εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας. Η κα. Reddy έχει, επίσης, εργαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Εμπορίου στο Νέο Δελχί από διάφορες θέσεις. Έχει διατελέσει Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια στο Ινδικό Συμβούλιο Πολιτισμικών Σχέσεων και Επικεφαλής του Διοικητικού Τομέα στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Βαρόνη Neville-Jones (Ηνωμένο Βασίλειο) διετέλεσε Διοικητής του BBC και Πρόεδρος της Βρετανικής Joint Intelligence Committee (JIC). Πριν από την είσοδό της στη Βουλή των Λόρδων ήταν γνωστή ως Dame Pauline Neville-Jones, Διοικητής του Τάγματος των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε Υφυπουργός για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ κατείχε μόνιμη θέση στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Τα τελευταία τρία χρόνια, η Βαρόνη Neville-προσφέρει τις υπηρεσίες της ως ειδική εκπρόσωπος του Βρετανού Πρωθυπουργού στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την ψηφιακή ασφάλεια.

Ο Norbert Pohlmann (Γερμανία) είναι καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Εφηρμοσμένων Επιστημών της Βεστφαλίας, στο Γκελζενκίρχεν. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, με εξειδίκευση στην Πληροφορική, ενώ η διδακτορική του διατριβή είχε θέμα «Δυνατότητες και Περιορισμοί των Συστημάτων Firewall». Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της KryptoKom και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της UTIMACO Safeware AG έπειτα από τη συγχώνευσή της με την KryptoKom.

Ο Whitfield Diffie (ΗΠΑ) είναι ένας Αμερικάνος κρυπτογράφος και ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα της κρυπτογράφησης δημόσιου/ ασύμμετρου κλειδιού. Έπειτα από μια μακρά καριέρα στην Sun Microsystems, ο κ. Diffie πρόσφερε για δυόμισι χρόνια τις υπηρεσίες του ως Αντιπρόεδρος στο Internet Corporation for Assigned Names and Numbers.
Keywords
kaspersky, kaspersky, howard, schmidt, bush, obama, bruce, lee, εταιρεία, eugene, malware, red, october, interpol, ηπα, security, microsoft, ebay, software, forum, systems, economist, harvard, electronic, κορεα, school, cyber, bbc, joint, βουλη, sun, names, numbers, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , υπουργειο εσωτερικων, αποτελεσματα περιφερειακων εκλογων, εκλογικα αποτελεσματα, ομαδα διας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, αποτελεσματα, october, βημα, ηπα, θεμα, καριερα, οικονομια, οροσημο, πλαισιο, bbc, ebay, economist, microsoft, obama, βλεμμα, γεωργιου, δυνατοτητα, διοικητης, ενεργα, εσωτερικων, εταιρεία, τεχνολογια, υπηρεσιες, υφυπουργος, κυβερνηση, μηχανικος, ομαδα, ποιοτητα, πληροφορικη, προγραμματα, σεουλ, τιμη, τρια, υπουργειο εξωτερικων, φημη, ψηφιακη, ασφαλεια, bruce, sun, bush, security, cyber, eugene, forum, γνωσεις, howard, harvard, ιδιαιτερα, joint, interpol, υπουργειο, lee, malware, names, numbers, ομαδες, red, school, schmidt, software, systems, θεματα, θεσεις, electronic
Τυχαία Θέματα