H Ericsson Hellas Χορηγός στην 66η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων

04:20 13/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Ericsson πιστή στο όραμά της για την ανάπτυξη της Διαδικτυωμένης Κοινωνίας θέτει σε θέση πρωταγωνιστή τις μελλοντικές γενιές που θα διαμορφώσουν το ψηφιακό μέλλον, με νέες ιδέες και καινοτόμες πρακτικές. Με το σκεπτικό αυτό στήριξε ως χορηγός την 66η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, λίγες ημέρες μετά την Χορηγία της στο Συνέδριο Καινοτομίας Economist, αφού οι Νέοι Ευρωβουλευτές συζήτησαν εκτεταμένα την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στη δημοκρατική λειτουργία των Ευρωπαϊκών κρατών.

Η Σύνοδος με 250 συμμετέχοντες, ηλικίας 16-19 ετών, από 30 Ευρωπαϊκές χώρες ολοκλήρωσε τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και τη χαιρέτισαν εκπρόσωποι της Ελληνικής πολιτειακής ηγεσίας και Ευρωπαίοι Επίτροποι. Οι Νέοι ευρωβουλευτές συζήτησαν σημαντικά θέματα της Ευρωπαϊκής ατζέντας και πρότειναν καινοτόμες λύσεις για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαϊκές χώρες. Σαφής έμφαση δόθηκε στη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή και τις επιπτώσεις σε ποικίλες εκφάνσεις της δημόσιας ζωής.

Ο κ. Σπύρος Νικολάου, Πρόεδρος Νοτιοανατολικής Μεσογείου & Διευθύνων Σύμβουλος της Ericsson Hellas, σε ομιλία που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της Συνόδου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θέλω να υπογραμμίσω ότι εσείς και η εταιρία μας κάνουμε παραπλήσια δουλειά: διακινούμε Ιδέες για να κάνουμε καλύτερο τον κόσμο! 


Εσείς κύριοι Σύνεδροι διαμορφώνετε με τις Ιδέες σας την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία 2.0 στην ψηφιακή εποχή και με δημιουργικό τρόπο προτείνετε τις αλλαγές που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Εμείς εργαζόμαστε για τη Διαδικτυωμένη Κοινωνία μιας και από τα δίκτυα της Ericsson διακινείται το 45% των παγκόσμιων επικοινωνιών σε 147 χώρες. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάνω από το 70% των δημόσιων υπηρεσιών παρέχονται ήδη ηλεκτρονικά μέσω δικτύων ευρυζωνικότητας. 


Σε εσάς εναπόκειται λοιπόν να πάρετε τα όπλα της γνώσης στα χέρια σας και να εργαστείτε για ένα κόσμο, δημοκρατίας, ειρήνης, ευνομίας, διαφάνειας, καινοτομίας και πράσινης ανάπτυξης, που θα υπηρετεί αποτελεσματικά τους πολίτες και θα αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους στην εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια, τις μεταφορές, την επιχειρηματικότητα.»




ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου
Keywords
Τυχαία Θέματα