Επιδόσεις + Αξιοπιστία + Ασφάλεια= Η συνταγή των νέων Xeon

03:20 13/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Intel παρουσίασε μια νέα οικογένεια επεξεργαστών για servers, η οποία βελτιώνει τις επιδόσεις mission-critical εφαρμογών, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους υπεύθυνους υπευθύνους μηχανογράφησης ενός οργανισμού να διαχειρίζονται μηχανογραφικά κέντρα με υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων, αυξάνοντας την αξιοπιστία και την ασφάλεια των συστημάτων αυτών και εξασφαλίζοντας επιδόσεις που καταρρίπτουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Η νέα
οικογένεια επεξεργαστών κορυφαίων επιδόσεων Intel Xeon processor E7-8800/4800/2800 συνεχίζει την παράδοση της Intel στους επεξεργαστές για servers και δημιουργεί νέα πρότυπα στην κατηγορία του high-end computing, όπου περιλαμβάνονται εφαρμογές business intelligence, ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, καθώς και virtualization.

Παράλληλα, οι νέοι επεξεργαστές βοηθούν τα μηχανογραφικά κέντρα να ενισχύσουν την αμυντική τους θωράκιση απέναντι σε εξωτερικές απειλές, παρέχοντας προηγμένες λειτουργίες για την προστασία των δεδομένων.

Βασισμένοι στην κορυφαία τεχνολογία 32 να (nm) της Intel, οι νέοι επεξεργαστές Intel Xeon διαθέτουν έως και 10 πυρήνες που υποστηρίζουν την τεχνολογία Intel Hyper-Threading, αποδίδοντας μέχρι και 40 τοις εκατό αυξημένες επιδόσεις σε σχέση με τους επεξεργαστές της σειράς Intel Xeon 7500. Παράλληλα, χάρη σε μια νέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μειώνεται η ισχύς που καταναλώνουν τα ανενεργά τμήματα του μικροεπεξεργαστή.

 Κατασκευαστές από ολόκληρο τον κόσμο αναμένεται να αρχίσουν από σήμερα την εμπορική διάθεση περισσότερων από 35 συστημάτων τα οποία βασίζονται στην οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon E7.

"Για περισσότερο από μια δεκαετία η Intel αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα στην κατηγορία των mission-critical servers. Σήμερα, για άλλη μία φορά ανεβάζουμε τον πήχη," δηλώνει ο κ. Kirk Skaugen, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Intel Data Center Group.

νέα οικογένεια επεξεργαστών Intel Xeon processor E7 προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις-ρεκόρ, παράλληλα με βελτιωμένες λειτουργίες προστασίας, καλύτερη αξιοπιστία και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Η δυναμική που βλέπουμε να αναπτύσσεται στην αγορά γύρω από την αρχιτεκτονική των νέων επεξεργαστών για servers δεν έχει κανένα προηγούμενο στην ιστορία της Intel. Η εποχή που η διεύθυνση πληροφορικής ενός οργανισμού ήταν υποχρεωμένη να εγκαθιστά κλειστά και ακριβά συστήματα RISC για την υποστήριξη mission-critical εφαρμογών πλησιάζει στο τέλος της."

Κορυφαίες επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
Η νέα οικογένεια περιλαμβάνει 18 καινούριους επεξεργαστές, σχεδιασμένους για servers με μητρικές δύο, τεσσάρων και οκτώ sockets, και δυνατότητα επέκτασης έως και τα 256 sockets. Όσον αφορά τις επιδόσεις, οι νέοι επεξεργαστές καταρρίπτουν περισσότερα από δώδεκα παγκόσμια ρεκόρ.

 Με 40 τοις εκατό καλύτερη απόδοση σε προγράμματα επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων, οι νέοι επεξεργαστές βοηθούν να επιτευχθεί μεγα
Keywords
Τυχαία Θέματα