Αύξηση των κρατήσεων με το Internet Track της Amadeus

02:46 13/4/2011 - Πηγή: PC Nea
Η Amadeus, ένας από τους ο κορυφαίους τεχνολογικούς συνεργάτης της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση της λύσης Internet Track, της πλατφόρμας απευθείας κρατήσεων για σιδηροδρομικές υπηρεσίες. Η CountryLink αυστραλιανή εταιρεία σιδηροδρομικών υπηρεσιών, η οποία εφάρμοσε τη λύση
τον Δεκέμβριο του 2010, είναι ο πρώτος συνεργάτης της Amadeus που υιοθετεί την λύση.

Με την εφαρμογή της λύσης η CountryLink παρατήρησε αύξηση 9% στον αριθμό των κρατήσεων σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2009, η οποία ώθησε περαιτέρω τις κρατήσεις μέσω internet σε ποσοστό 22% του συνολικού αριθμού κρατήσεων, ενώ οι ακυρώσεις μειώθηκαν έως και 60%. Η λύση εφαρμογής για τους άμεσους online πελάτες B2C και B2B της CountryLink.

Η λύση Internet Track ενίσχυσε την συνολική διαδικασία κρατήσεων της CountryLink, καθιστώντας την συγκρίσιμη με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που χρησιμοποιούν ανταγωνιστικές, full service και low-cost αεροπορικές εταιρείες.

Η διαδικασία κράτησης απλοποιήθηκε με μια αποτελεσματική διαδικασία κράτησης τεσσάρων βημάτων (Αναζήτηση, Επιλογή, Πληρωμή και Επιβεβαίωση) και τώρα περιλαμβάνει μια εύκολη στην πλοήγηση πλατφόρμα επιβατών η οποία προσφέρει επιπρόσθετες λειτουργίες. Αυτές περιλαμβάνουν μια νέα πλαϊνή μπάρα που επιτρέπει στον χρήστη να δει τη σύνοψη της κράτησης οποιαδήποτε στιγμή κατά την διάρκεια της διαδικασίας, καθώς και μια οθόνη για Fare Shopping, που προσφέρει συνδυασμό ναύλων και διαθεσιμότητας σε μια μεμονωμένη προβολή τόσο για τις μεταφορές με σιδηρόδρομο όσο και για τις μεταφορές με λεωφορεία που προσφέρει η CountryLink.

“Έχουμε συνεργαστεί στενά με την CountryLink και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε μαζί αυτή την λύση. Το γεγονός αυτό δείχνει πως δύο κορυφαίες εταιρείες μπορούν να συνδυάσουν την τεχνογνωσία τους προς όφελος του ταξιδιώτη” σχολίασε η κα Diane Bouzebiba, Διευθύντρια του Τμήματος Σιδηροδρομικών Υπηρεσιών της Amadeus.

“Καθώς οι πάροχοι σιδηροδρομικών υπηρεσιών πασχίζουν να διατηρήσουν τα legacy συστήματα τους και αναζητούν τρόπους μείωσης του κόστους συντήρησής τους, η ιδέα του Total Rail της Amadeus και το μοντέλο της μπορούν μόνο να λειτουργήσουν βοηθητικά, ώστε οι πάροχοι σιδηροδρομικών υπηρεσιών να διατηρούν την πιο εξελιγμένη τεχνολογία με τον πιο οικονομικό τρόπο, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ανάπτυξη υπηρεσιών για τον ταξιδιώτη.”

Η κα Nadine Clench, Acting General Manager της CountryLink, δήλωσε: “Αυτή η λύση μας επέτρεψε να προσφέρουμε στο κοινό και τους πελάτες μας ένα εύκολο στη χρήση, δυναμικό εργαλείο κρατήσεων, που μπορεί να συγκριθεί με τα αντίστοιχα που υπάρχουν στα websites των αεροπορικών εταιρειών και το οποίο μας επιτρέπει να προσφέρουμε το επίπεδο υπηρεσιών που ζητούν οι πελάτες μας.”

Η λύση Internet Track της Amadeus αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του εργαλείου Total Rail της Amadeus, μιας μοναδικής ιδέας που παρέχει τη δυνατότητα
Keywords
Τυχαία Θέματα