11ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο FTTH

07:01 22/2/2014 - Πηγή: PC Nea
Η τελετή απονομής των βραβείων FTTH σήμανε και το τέλος του 11ου Πανευρωπαϊκού Συνέδριου FTTH, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στη Στοκχόλμη. Η εκδήλωση, η οποία άνοιξε επίσημα από την Anna-Karin Hatt, Σουηδό Υπουργό Πληροφορικής και Ενέργειας, προσέλκυσε 3.000 συμμετέχοντες από 84 χώρες, 120 top-tier εκθέτες από όλο τον κόσμο, και περιλαμβάνει πάνω από 160 παρουσιάσεις υψηλής ποιότητας και μελέτες περιπτώσεων από παγκοσμίου φήμης ομιλητές της βιομηχανίας.

Το
φετινό συνέδριο τόνισε FTTH ανέπτυξε υπηρεσίες και εφαρμογές, με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφιερωμένο σε αυτό το θέμα, και ζωντανές επιδείξεις, συμπεριλαμβανομένων online gaming, τρισδιάστατων εκτυπώσεων και υπηρεσιών eCare στον εκθεσιακό χώρο.

Το 2013, οι τέσσερις χώρες που έχουν επωφεληθεί περισσότερο σε σχέση με τις οπτικές ίνες ήταν η Ισπανία με 2,4 εκατομμύρια νέα σπίτια, η Γαλλία με 710.000, η Πορτογαλία και η Σουηδία με 550.000 η κάθε μία. Αυτό δείχνει ότι ακόμη και χώρες που θεωρούνται «ώριμες», όπως η Σουηδία, έχουν ακόμα μεγαλύτερο περιθώριο για την ανάπτυξη.

Υπάρχει ένας νεοεισερχόμενος στην Πανευρωπαϊκή κατάταξη οπτικών ινών στο σπίτι -FTTH : Αφού μπήκε στον χάρτη και η Ελβετία, η οποία ήδη έχει εισχωρήσει με το καταπληκτικό ποσοστό του 2 % των νοικοκυριών βλέποντας μια αύξηση της τάξης του 235 % σε συνδρομητές κατά τους τελευταίους 12 μήνες μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013. Από τους 73.816 συνδρομητές της Ελβετίας , το 70% ήταν οι νέοι συνδρομητές το 2013 , που είναι το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη . Ακολουθούν με χαμηλότερα ποσοστά , αλλά πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς οι Τουρκία ( 46 % ) , η Ισπανία ( 39 % ) και η Πολωνία ( 32 % ), ακολουθούν

"Πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα και δεν μπορώ να μην το εκφράσω αλλά πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι από τους ανθρώπους κλειδιά (αυτούς που χαράζουν ουσιαστικά την πολιτική σε παγκόσμια επίπεδα), υποτιμούν τον κίνδυνο του να μην δημιουργηθούν οι οπτικές ίνες στα οικιακά δίκτυα αρκετά γρήγορα ", δήλωσε ο Karin Ahl , Πρόεδρος του FTTH Council Europe , στην εναρκτήρια ομιλία της στο η Διάσκεψη FTTH . «Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια , το 70 % της οικονομίας είναι πολύ πιθανό να οδηγείται από επιχειρήσεις και προϊόντα που δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα εμείς σήμερα».

Επίσης στην εναρκτήρια ομιλία της τόνισε «Φαίνεται ότι έχει περάσει ένας αιώνας από τότε που άρχισε να αναπτύσσετε το FTTH αλλά δεν έχει περάσει πολύ περισσότερο από μια δεκαετία και η ανάπτυξη του είναι καταπληκτική!

Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μοναδική εικόνα της ίνας έως το σπίτι και μια πολύ σαφή άποψη για το τι λειτουργεί και τι όχι. Η Σουηδία αντιλαμβάνεται τα οφέλη και τι πραγματικά σημαίνει η επικοινωνία επόμενης γενιάς.

Είναι καταπληκτικό αν αναλογιστεί κανείς και την τρομερά σημαντική επίδραση του FTTH στην καινοτομία. Πολλές πρωτοποριακές εφαρμογές και υπηρεσίες έχουν αναπτυχθεί εδώ (στην Σουηδία) χάρη στις οπτικές ίνες έως το σπίτι, και αυτό το συνέδριο θα παρουσιάσει μερικές από αυτές τις καινοτομίες, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων από τον τομέα της ηλεκτρονικής υγείας στον τομέα online gaming!,

Παρ όλα αυτά και παρά τις σαφείς ενδείξεις για το αντίθετο, μερικοί άνθρωποι στην Ευρώπη εξακολουθούν να λένε ότι έχουμε αρκετή ευρυζωνικότητα. Λένε .... έχουμε αρκετή ταχύτητα, δεν βλέπουμε την ανάγκη για μεγαλύτερη ταχύτητα. Λένε επίσης ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται μεγαλύτερο εύρος ζώνης .... οι άνθρωποι δεν θα χρησιμοποιούν μεγαλύτερο εύρος ζώνης και διάφορα άλλα τέτοια…..

Εγώ υποστηρίζω ότι λανθάνονται και η ίδια η εξέλιξη των οπτικών ινών τους έχει διαψεύσει πολλοίς… Για την ακρίβεια πιστεύω ότι αυτοί που τα λένε δεν έχουν καν αρκετή ταχύτητα στις προσωπικές τους διαδικτυακές συνδέσεις και έτσι είναι πιο εύκολα για αυτούς να λένε τέτοια πράγματα αφού δεν έχουν ουσιαστικά «ζήσει» την ταχύτητα του διαδικτύου μέσω οπτικών ινών..»

Ο υψηλότερος ρυθμός αύξησης των συνδρομητών (29 %) έναντι εκείνης των σπιτιών πέρασε (22%) είναι ένα καλό σημάδι για τους φορείς - operators, που όλοι πρέπει να δουν μια καλύτερη απόδοση στα των επενδύσεών τους .

Είναι επίσης μια καλή είδηση για τους τελικούς χρήστες , επειδή μία ακόμα μεγαλύτερη βάση συνδρομητών θα ενθαρρύνει περισσότερες επιχειρήσεις να αναπτύξουν υπηρεσίες και εφαρμογές , και θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στη μείωση των τιμών που θα λαμβάνει ο τελικός καταναλωτής .
Η Vodafone και ο Sir Charles Kao βραβεύτηκαν στο Συνέδριο FTTH 2014 στη Στοκχόλμη για την εξαιρετική συμβολή τους στην επιτάχυνση της υιοθέτησης των οπτικών ινών FTTH στην Ευρώπη.
Η Vodafone παρέλαβε το βραβείο FTTH Operator στην μεγάλη επένδυση που έκανε σε προηγμένα δίκτυα οπτικών ινών στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία, ως μέρος ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος.

Προγράμματα της Vodafone σε σχέση με κατασκευής οπτικών ινών, στην Ισπανία και την Πορτογαλία είναι σε εξέλιξη και στην Ιταλία η Vodafone προσφέρει ήδη τις υπηρεσίες ινών σε 37 πόλεις και σχεδιάζει τώρα να ολοκληρωθεί η κάλυψη του FTTH στο Μιλάνο - περνώντας 0,6 εκατ. νοικοκυριά μέχρι το 2016.

Επί του παρόντος, η Vodafone Πορτογαλία έχει περάσει τις οπτικές ίνες σε περισσότερα από 750.000 σπίτια και αυτή η κάλυψη αυξάνεται καθημερινά σε μια κίνηση η οποία στοχεύει να φθάσει 1,5 εκατομμύρια συνδέσεις FTTH μέχρι τα μέσα του 2015.

Στην Ισπανία, η Vodafone έχει συνεργαστεί με την Orange για να επενδύσουν από κοινού σε οπτικές ίνες, με στόχο να ανέλθει σε 800.000 σπίτια και χώροι εργασίας το 2014, 3 εκατομμύρια κτίρια το 2015 και 6 εκατ. ευρώ το 2017. Οι συνδυασμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες που απαιτούνται για να φτάσει τα 6 εκατομμύρια νοικοκυριά και τους χώρους εργασίας στην Ισπανία αναμένεται να φτάσει το 1 δις

Ο Mário Vaz , Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Πορτογαλίας, δήλωσε: «οι επενδύσεις της Vodafone στην Πορτογαλία , η Ισπανία και Ιταλία αποτελούν βασικό μέρος της δέσμευσής μας να προσφέρουμε στους πελάτες μια απαράμιλλη εξυπηρέτηση, για να τους βοηθήσει ως προς την καλύτερη δυνατή σύνδεση και να απολαμβάνουν όλα τα οφέλη της τεχνολογικής καινοτομίας μέσα και έξω από τα σπίτια του.

Αυτές οι υπάρχουσες επενδύσεις θα επιταχυνθούν στο πλαίσιο του σχεδίου ΑΝΟΙΞΗ , όπου η Vodafone θα επενδύσει περίπου 3 δισ. € στην Πορτογαλία , την Ισπανία και την Ιταλία για τα επόμενα δύο χρόνια για να δημιουργήσει ακόμη ισχυρότερο δίκτυο και διαφοροποίηση στις υπηρεσίες για τους πελάτες της . Είμαστε ενθουσιασμένοι να αναγνωρίζονται από το FTTH Council Europe και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να φέρει το καλύτερο για τους πελάτες μας».

Κατά την βράβευση του Sir Charles Kao με το Ατομικό βραβείο FTTH, το Ευρωπαικό Συμβούλιο FTTH αναγνώρισε τη σημασία της συμβολής του στη γέννηση των επικοινωνιών οπτικών ινών . Ο καθηγητής Kao , ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2009 για την «πρωτοποριακή επιτεύγματα που αφορούν τη μετάδοση του φωτός σε ίνες για οπτικές επικοινωνίες» , είναι θεωρείται γενικά ο πατέρας των επικοινωνιών οπτικών ινών και έχει αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος επικοινωνεί .

Η ημερομηνία της διεθνούς Ημέρας Gimme Fibre εξελέγη από το Παγκόσμιο συμβούλιο FTTH που θα πραγματοποιηθεί τιμής ένεκεν, την ημερομηνία γέννησής του κ. Κάο, στις 4 Νοεμβρίου.

Η γυναίκα του καθηγητή κου Kao, η κα Gwen η οποία έλαβε το βραβείο εκ μέρους του συζύγου της, δήλωσε : «Αν ταξιδέψω αρκετά χρόνια πίσω κατά τις πρώτες ημέρες που ο Τσαρλς ανακοίνωσε ότι οι οπτικές ίνες θα αλλάξουν τον κόσμο, θυμάμαι πολύ καλά ότι κάποιοι γελούσαν μαζί του και αστειευόντουσαν ακόμα και για το βραβείο Νόμπελ ! Δεκαετίες αργότερα , ζούμε σε έναν κόσμο υψηλής τεχνολογίας τόσο γεμάτη δημιουργικότητα , όπου τα προϊόντα βελτιώνονται πολύ γρήγορα. Είμαστε τελικά σε θέση να εκτιμήσουμε πλήρως τον αντίκτυπο του οράματός του . Θα ήταν πολύ συγκινημένος αν μπορούσε να κατανοήσει και να αναληφθεί την συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά δυστυχώς τα τελευταία 11 χρόνια υποφέρει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Εκ μέρους του , σας ευχαριστώ για αυτό το βραβείο».
Keywords
Τυχαία Θέματα