«Ζητούμενο η ενίσχυση του κλάδου ενοικιαζομένων δωματίων»

Σε ανασύνταξη και πορεία για τη διαφύλαξη και ενίσχυση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων, κάλεσε όλες τις πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις του τόπου ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος, Μπρεντάνος Κωνσταντίνος, από το βήμα του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους ο κύριος Μπρεντάνος, τόνισε την ανάγκη για στοχευμένη συλλογική προσπάθεια προκειμένου το τουριστικό προϊόν της χώρας μας να αποκτήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων τουριστικών
χωρών. Προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στο 6,5% για όλο το πακέτο διαμονής - πρωινού και ενός γεύματος καθώς για τις διαφημιστικές δαπάνες που αφορούν την προβολή των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της χώρας στο εξωτερικό.

Ο κ. Μπρεντάνος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για την τακτική του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, υπογραμμίζοντας ότι, στους δεκαεπτά μήνες της υπουργικής του θητείας έχει φανερά αδιαφορήσει για έναν κλάδο που διαθέτει 40.000 επιχειρήσεις, με δυναμικό 500.000 κλινών, που αντιστοιχούν στο 50% του τουριστικού δυναμικού της χώρας και προσφέρει πάνω από 100.000 θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα σε αυτόν στηρίζονται άμεσα δεκάδες άλλα επαγγέλματα που συνθέτουν και στηρίζουν την ελληνική οικονομία.

Θίγοντας το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής, ο κ. Μπρεντάνος σημείωσε ότι με την εφαρμογή των φθηνών πακέτων all inclusive των 12, 15 και 20 ευρώ, οδηγείται σε οικονομικό αδιέξοδο το σύνολο του τουριστικού τομέα και κάλεσε την πολιτεία να πάρει θέση.
Keywords
Τυχαία Θέματα