Ξυνίδης: Περσινά ξινά σταφύλια οι δηλώσεις Στρος Κάν

«Είναι περσινά ξινά σταφύλια. Δηλαδή, αυτό το θέμα έχει ξαναπαίξει, νομίζω. Μας ρώτησαν πριν από κάποιο χρονικό διάστημα και ξανάγινε κουβέντα. Δεν μπορώ να δώσω απάντηση και προχωράω», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Κάν.

Σημείωσε δε, πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο «θέλαμε πάση θυσία να αποφύγει η χώρα το σενάριο προσφυγής στο ΔΝΤ»
και εκτίμησε ότι στόχος της μεγέθυνσης των θεμάτων αυτών είναι «να αποδομήσουν ηθικά την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους συνδικαλιστές, ο κ. Ξυνίδης ανέφερε ότι «υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι, μέσα από το συνδικαλισμό, προσπαθούν να προασπίσουν στοιχειώδη δικαιώματα εργαζομένων, που, δυστυχώς, με όλη αυτή την αναμπουμπούλα, πάρα πολλοί εργοδότες βρίσκουν την ευκαιρία και κάνουν το δικό τους παιχνίδι, βάζοντας όρους οι οποίοι είναι απάνθρωποι".

Ο κ. Ξυνίδης πρόσθεσε ότι "υπάρχει, όμως κι η άλλη πλευρά, αυτών που έγιναν συνδικαλιστές, για να εξυπηρετούν τα δικά τους και μόνο προνόμια, που απέκτησαν μέσα από το διάβα της ζωής τους και την άσκηση των συνδικαλιστικών τους δραστηριοτήτων. Με αυτό κι εγώ προσωπικά πέρσι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και η κυβέρνηση σήμερα, έρχεται συνεχώς μετωπικά σε σύγκρουση. Ο δικός μας ρόλος δεν είναι να προασπίσουμε τα προνόμια κανενός. Η κυβέρνηση έχει έλθει για να καταργήσει προνόμια, που μέχρι τώρα ασκούνταν σε βάρος του συνόλου. Αυτό θα τελειώσει, είτε το θέλουν, είτε όχι».
Keywords
Τυχαία Θέματα