Τραυματισμένοι από τη Λιβύη στα Χανιά

Πέντε άτομα που τραυματίσθηκαν στη Λιβύη, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύονται. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Χαρ. Δουλγεράκης, οι τραυματίες είναι υπήκοοι του Κατάρ που εργάζονταν στη Λιβύη. Οι πέντε τραυματίες μεταφέρονταν από τη Λιβύη με αεροσκάφος C130 του Κατάρ, στο οποίο επέβαιναν ακόμη 40 άτομα,
με προορισμό το Κατάρ.

Όπως ανέφερε ο κ. Δουλγεράκης, κατά τη διάρκεια της πτήσης ένας άλλος τραυματίας εκτός των πέντε, κατέληξε, με αποτέλεσμα ο πιλότος του αεροσκάφους να ζητήσει άδεια για να προσγειωθεί στη Σούδα.

Από το αεροσκάφος ασθενοφόρα παρέλαβαν τους πέντε τραυματίες, ηλικίας 34 - 39 χρόνων και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων.

Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα, οι οποίοι σύμφωνα με τον διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, Γιώργο Αρχοντάκη νοσηλεύονταν τραυματισμένοι σε νοσοκομείο της Λιβύης στο διάστημα από τις 13 έως τις 18 Μαρτίου.

Η κατάσταση των τραυματιών χαρακτηρίζεται σοβαρή και οι τρεις από αυτούς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου και οι δύο άλλοι σε κλινικές.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, οι πέντε τραυματίες συνοδεύονται από έξι συγγενικά τους πρόσωπα, που ταξίδευαν μαζί τους. Από το σύνολο των έντεκα ατόμων -τραυματιών και συγγενών- οι επτά έχουν λιβυκά διαβατήρια και οι τέσσερις στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες τα έντεκα άτομα προέρχονται από τις τάξεις των αντικαθεστωτικών.

Το C-130 με τον ένα νεκρό και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες, αφού ανεφοδιάστηκε, αναχώρησε για το Κατάρ.
Keywords
Τυχαία Θέματα